Maastricht magazine >
musthaves

Acne ART LEGS matchen bij de TEFAF

Acne ART LEGS matchen bij de TEFAF
Artikel begint onder de advertentie

De belangrijkste kunstbeurs ter wereld TEFAF is weer geopend in het MECC. Dit jaar viert TEFAF zijn dertig jaar bestaan. Ik heb de eer om samen met 10.000 bezoekers als eerste al het moois te aanschouwen op de preview. Die vond vandaag precies een week geleden plaats. En bij die preview hoort een bijzondere outfit. Ik kies voor mijn Acne ART panty’s. En die ART LEGS bleken de meest bewonderde kunst van de avond.

MSGM dress

Preview TEFAF: kunst en mode

Precies een week geleden, op donderdag 9 maart, stond ik op de preview. Dit is de dag voor de beurs officieel van start gaat voor het grote publiek tot en met 19 maart. Het MECC in Maastricht is dan het toneel voor kunstliefhebbers over de hele wereld. Wat niet benoemd wordt, maar er toch elk jaar is: de meest exclusieve modeshow. De meeste bezoekers hebben op de preview hun meest exclusieve en modieuste pakje aangetrokken. Ze flaneren langs de kunst met hun outfits. De heren en dames doen er allemaal aan mee. Het is best vermoeiend, want je wilt de kunst en de mode zien. Tussendoor wordt er uitgerust op de banken in de paden en dan wordt er alleen naar de mode gekeken. Een goede tip is dan ook om de preview voor de mode te bezoeken en de andere dagen voor de kunst. Ik ga vandaag natuurlijk voor de mode en heb ogen te kort.

TEFAF Maastricht, 30 jaar!

TEFAF Maastricht is ontstaan in 1988 door een fusie tussen twee kunstbeurzen in Nederland. TEFAF gaat met zijn tijd mee. In 1991 heeft de organisatie besloten om een nieuwe kant op te gaan door ook hedendaagse kunst toe te voegen. Hierdoor stijgt het aantal bezoekers enorm. Het jaar daarop komen de juwelen er bij en het aantal bezoekers stijgt explosief tot 60.000 bezoekers. Het aantal bezoekers van TEFAF schommelt vanaf 2007 rond 100.000 per jaar. Ik ben trots op Maastricht met zijn TEFAF. Maastricht is nu niet alleen een mode stad, maar ook een kunst stad. De kunst vloeit door de hele stad. Etalages zijn erop voorbereid en hebben allemaal iets kunstzinnigs. Maastricht is bijna te klein voor al deze aandacht, maar wel super gezellig. Je voelt de kunstbeweging in de stad. Terrasje zitten is nu nog interessanter. Ik zal Maastricht niet vergeten tijdens de TEFAF.

valentino studs

Kunstzinnige looks op TEFAF

Wat trek je aan als je naar de preview gaat? Dat is natuurlijk voor iedereen altijd een aandachtspunt moment. Elke keer weer zie ik uiteenlopende outfits. De outfits die mij het meest aanspreken zijn modieuze looks voor een vrouw op leeftijd. Je kunt zo fabulous uitzien op leeftijd. Ik zie mooie jurken met donkere panty’s en prachtig gestyled haar. Ik zie oud en jong met lang haar en vind beiden mooi. Grijze haren zijn in opmars en worden vandaag ook goed gestyled. Jonge meiden lopen met strakkere en kortere kleding, maar toch zo chic. Zelfs een jonge meid in een strakke leren broek met een keurige witte bloes ziet er chic uit. Je ziet het niet vaak, maar op TEFAF is bijna iedereen goed gekleed. Zelfs de heren doen hun best. Er worden veel suits gedragen. Uitschieters hebben hebben excentrieke suits aan, zo TEFAF proof. Ik ga ook voor een TEFAF look, want er is maar één keer per jaar TEFAF!

Acne legwear

TEFAF proof met mijn Acne ART LEGS

Mijn rode pak hangt al wat langer in de kast en vandaag mag hij eruit. Vandaag mag mijn rode suit van MSGM naar de TEFAF. Het is even passen en meten wat het leukst eronder staat. Ik ga voor mijn blauwe Chloé jurk. Een bloes is voorspellend bij mijn suit en de broek/jurk look is daarom zo verrassend hedendaags. Mijn rood pak is fris en opvallend. De pijpen van de broek zijn wijd en de jas erg lang. Vandaag mogen we opvallen met veel creativiteit en eigenheid. Dat doen de kunstenaars namelijk ook. Mijn Valentino schoenen en tas hebben dezelfde kleur als de rest, perfect. Nu kan ik namelijk gek doen met mijn panty’s. Er is ruimte voor mijn Acne legwear. Zodra de panty’s onder mijn broek uitkomen, zie ik het effect van deze art legwear. Ik heb bijna kunst aan mijn voeten. In combinatie met de studs op mijn schoenen is het een artistiek plaatje. Dat vinden de bezoekers op de TEFAF ook. Vanaf mijn entree tot mijn vertrek zijn mijn artistieke voeten/benen wel 1000 keer bekeken. De bezoekers tikken elkaar aan en kijken naar mijn ART LEGS. Dat nog niemand gestruikeld is, verwondert mij. Zou ik een inspiratie kunnen zijn? Denken ze dat ik mijn voeten heb getatoeëerd? Is het too much? Is mijn look TEFAF proof? Ik denk van wel, want naar kunst wordt ook gekeken. Het is een lachwekkende TEFAF geweest dit jaar, Karl en ik hebben volop genoten.

Acne ART LEGS is de nieuwe mode,
ART LEGS zijn TEFAF proof!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *