Maastricht magazine >

Chloé

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Het merk Chloé is in 1952 opgericht door Gaby Aghion. Een Parisienne van Egyptische origine. Met het merk wilde zij een statement maken tegen de gevestigde orde waarbij haute couture de boventoon voerde. Met Chloé speelde zij in op een gat in de markt, namelijk kleding van hoge kwaliteit maar voor een breder publiek. Kleding die tegenwoordig bekent staat als ready to wear of prêt-à-porter. Het idee van Gaby Aghion verdiende al snel navolging van andere merken. De eerste collectie van Chloé werd gepresenteerd in het beroemde Café de Flore.

Designer

Karl Lagerfeld werkte in 1966 als main designer bij Chloé en mocht beroemdheden als Jackie Kennedy, Brigitte Bardot en Maria Callas kleden. In 1997 slaat Chloé met designer Stella McCartney een nieuwe weg in, gevolgd door Phoebe Philo in 2001 die beroemdheden als Kirsten Dunst, Shona Noakes en Lou Doillon met het merk aanspreekt en de jonge, stoere lijn See by Chloé introduceert. In 2002 lanceert Chloé de tassenlijn in 2008 gevolgd door de geur Chloé. In 2006 verliet Phoebe Philo Chloé. Het stokje werd vervolgens overgenomen door Hannah MacGibbon. Sinds 2011 is Clare Waight Keller, die eerder bij Pringle of Scotland werkte, creatief directeur.

Collectie

Chloé voert de labels Chloé en See by Chloé. Chloé kent een traditionele, romantische look. Geïnspireerd op de straatcultuur brengt See by Chloé een jonge, stoere look. Deze lijn is bovendien, zoals de meeste tweede lijnen, iets betaalbaarder.

 

De volgende winkels voeren Chloé ()

15