Maastricht magazine >

Marni

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Het Italiaanse Marni werd opgericht in 1994 door Consuelo Castiglioni. Middels de business van haar schoonfamilie, leverancier van bont voor grote designers, zag Castiglioni een niche-markt voor haar eigen kledinglijn. Bont en zeker het dragen van bont was ‘not done’ in die tijd. Daarbij werd bont vaak ouderwets vervaardigd. Tegenwoordig produceert het familiebedrijf, echtgenoot, Gianni als CEO en dochter, Carolina, die de webshop onderhoudt, een volledig aanbod van prêt-a-porter kleding, handtassen, sieraden en brillen.

Designer

Castiglioni behandelde bont als een normale stof en maakte het draagbaarder en moderner. Het label, vernoemd naar haar zus Marni, groeide onder klanten als de perfecte match met of onder bont.

Collectie

Marni kent van oorsprong eigenzinnige prints, geïnspireerd door vintage vormen en weefsels. Deze elementen behoudend, maar meer gestroomlijnder omvat Marni hedendaags nevenschikkingen van textuur, een palet gericht op grijs, beige en blauw waarin heldere kleuren worden afgewisseld. Tevens is Marni meester in het maken van gerimpelde en geplooide tassen, een techniek die al een paar seizoenen tot een van de populairste tassentrends behoort.

De volgende winkels voeren Marni ()

12