Maastricht magazine >

 
musthaves

J12 van Chanel om je pols

J12 van Chanel om je pols

Bij het horen van N°5 denk je meteen aan Chanel. Dat J12 echter ook een van de magische cijfers van Chanel is weten alleen de kenners. J12 is een horlogelijn. Opgezet vanuit de kernwaarden van het modehuis en de designprincipes van Coco Chanel herself. Binnen de lijn veel verschillende varianten voor zowel mannen als vrouwen. Met grote en kleine wijzerplaat. Met wit goud, rosé goud of diamanten. De strakke belijningen en de mix tussen mannelijk en vrouwelijk telkens de verbindende factor.

Voor de J12 veranderde Chanel keramiek in een kostbaar materiaal. En het is juist dit materiaal dat bijdraagt aan de karateristieke uitstraling van de horloges. Vandaag de dag zijn de horlogebandjes zelfs gemaakt van high-tech keramiek. Tijdloos en duurzaam. Comfortabel en mooi. Discreet maar toch sprankelend.

De J12 was er oorspronkelijk alleen in klassiek zwart. Na het succes van deze exemplaren verschenen in 2003 ook horloges in fris en helder wit. Een voor de winter en een voor de zomer. In 2010 verscheen de J12 Marine en sinds 2011 is er ook nog de J12 Chromatic. Deze laatste is ontstaan uit de behoefte om een nieuwe kleur keramiek te creëren. Zilverachtig, de intensiteit afhankelijk van de lichtval. Daardoor steeds een andere uitstraling. En voor de echte speciale gelegenheden is er een limited edition J12 uit de Haute Horlogerie lijn van Chanel. Deels horloge, deels juweel.

Chanel_horloge_J12_Diamonds1 Chanel_J12_White_GMT Chanel_Chromatic_J121 j12_intense_black

Van links naar rechts: J12 Diamonds, J12 GMT, J12 Chromatic en Haute Horlogerie item J12 Intense Black.

Horloges van Chanel zijn onder andere verkrijgbaar bij Leon Martens in Maastricht.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *