Maastricht magazine >
musthaves

Dat je dan opeens wel Nikkie fan bent

Dat je dan opeens wel Nikkie fan bent
Artikel begint onder de advertentie

Tja, in de winkel herkennen ze het wel. Van die die-hard Nikkie-fans en mensen die niet zoveel met het merk kunnen. Beetje zwart-wit. Hoewel ik het mega vind wat die Nikkie Plessen in korte tijd heeft neergezet en de indruk heb dat haar dromen nog vele malen groter zijn, heeft de winkel me nooit bij de fanbase mogen tellen. Ik rekende mezelf tot die niet-zoveel-met-het-merk-kunnen schare. Maar dat was. Nu ben ik om. Dit zijn de 5 reden die mij dan toch een heel klein beetje Nikkie fan maken. Of in ieder geval fan van de collectie die momenteel in de rekken hangt.

Nikkie streep

1. Merk van Nederlandse bodem

Naast dat ik die Nikkie een stoer wijf met visie vind, hou ik van Nederlandse merken. Of het nou om een broekje van yogamerk Tame the Bull gaat, die parka van Teym of de smeerseltjes van Abloom. Ik hou van ‘Made in Holland.’

2. Spek en rollade

Ik was een soort van in de veronderstelling dat je maatje Nikkie moet hebben om de kleding van dit merk te dragen. Zelf vouw ik niet dagelijks een vogelnestje en van de marathons ben ik ook niet. Maar de kleding van Nikkie doet het tegenovergestelde van wat ik verwachtte. Je zou zomaar kunnen denken dat ik onlangs een sportschoolabonnement heb afgesloten. Sterker nog. Naast mij staat een iets meer gevulde vrouw items uit de collectie te passen. Ik ben verbaasd over wat de kleding ook met haar doet.

3. Low maintenance

High maintenance is zo passé. En dat is terug te zien in de collectie. De kleding lijkt tegen een stootje te kunnen. De stoffen zijn dan wel niet mega aaibaar en zacht, het lijken wel stoffen te zijn die gewoon de wasmachine in mogen. Minstens zo belangrijk? Die er ook net zo makkelijk en draagbaar weer uitkomen.

4. Betaalbaar

Het meisje in de winkel in de Stokstraat in Maastricht zegt dat de kleding dan misschien wel iets duurder is, maar dan ook wel echt mooi blijft. Ik glimlach. Want voor ruim onder 400 euro scoor ik 4 te fijne items om te combineren. Om te dragen om te flaneren, maar ook juist met die jeans als je nergens zin in hebt. Ik vind het een mega buit voor bijna gratis!

5. Kies je eigen model

Ik val voor de op de Bretonse streep geïnspireerde items van Nikkie. De streep is nu eenmaal. Mijn voorkeur gaat naar de ronde hals en met lange mouw. Daarvan gaan er 3 mee om volop te combineren. Naast mij shopt een bekende hetzelfde rokje. Zij kiest voor de V-hals. Of ging ze nu uiteindelijk toch weg met die off-shoulder top?

Scroll naar beneden voor winkelinformatie Nikkie Maastricht of shop de streep online. Foto’s geleend van de website van Nikkie. Daar vind je nog veel meer strepen die gemaakt lijken voor het tussenseizoen. En of dat nog niet genoeg is, bijna wekelijks worden er nieuwe stukken aan de collectie toegevoegd.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *