Maastricht magazine >
musthaves

Niet kunnen kiezen: korte of klassieke parka

Niet kunnen kiezen: korte of klassieke parka
Artikel begint onder de advertentie

De parka. De ultieme winterjas. Een basic pur sang. Wie slim kiest, heeft een levenslang item te pakken. Zelf te blij met de parka van Teym die ik vorig jaar scoorde. In de mooiste kleur groen die er is. Met een glans die zwart weerspiegelt. Het ding is regen, vrieskou en winter blij. Bovendien van Nederlandse bodem. Daar hou ik van. Kortom een succes. Of eigenlijk een beetje teveel een succes. Want als ik ’s ochtends niet als eerste de deur uit ben, kan ik er zeker van zijn dat de jas al is vertrokken.

Wat die parka zo’n succes maakt

Mijn groene parka is favoriet in huis. En dat maakt dat ik heb besloten een tweede allemansvriend te kopen. Dat ik wederom voor Teym kies, heeft met meerdere dingen te maken. Ten eerste ziet het ding er na een winter veelvuldig dragen, nog steeds als nieuw uit. Ten tweede is de jas vanwege de stof kek en chic. Niet onbelangrijk is dat de jas me warm houdt en bij regen droog. Ook fijn is dat deze vriend me geen saunagevoel geeft als die zo geliefde, winterse zonnestraal doorbreekt. Zeker zo goed is dat de jas zowel geschikt is voor mijn lange lichaam als ook tof staat bij kleinere exemplaren. Bovendien makkelijk te combineren met tal van outfits en mag zelfs zakelijk met mij mee. Dat het model geen fratsen heeft, maakt ‘m tijdloos. En al even zo fijn is de prijs. Tuurlijk is dik 350 euro niet gratis, maar deze parka is de investering meer dan waard. In die mate zelfs dat ik de multiplier inzet en ga voor parka nummer 2.

Keuzes keuzes: kort of lang

Op de site van Teym ontdek ik dat mijn parka er nu ook in zwart is. Te blij dat dit vorig jaar nog niet het geval was. Dan had ik vast voor zwart gekozen. En dus niet ontdekt hoe geniaal die groene met zwarte finish is. Even overweeg ik de zuurstok parka. Dan kies ik toch voor zwart. Claimde immers net nog zo blij te zijn met het tijdloze karakter. Maar dan kan ik het niet laten. Bestel ook de nieuwste aanwinst in de collectie. Een parka in model short. Omdat de korte parka zo vrolijk oogt. De jonge twist maakt me blij. Dat is reden genoeg om deze frisse variant een kans te geven.

Welke parka het is geworden?

Ik verklap nog niks. Leuker vind ik het om te vernemen wat jij vindt. En als je het echt wilt weten? Hou dan mijn Instagram maar in de gaten. Want je zult mijn nieuwe aanwinst vast in combi met het één of ander daags voorbij zien komen.

Zie hier eerdere blogje in groene parka. Klik hier voor meer informatie over Teym op LovestoHAVE. Of bezoek de website van Teym om een shopje te wagen. O ja, foto’s gemaakt door mijn lief in Maastricht. Hij heeft me overigens geen moment de vraag gesteld waarom ik een tweede parka wil. Kennelijk vindt hij het net zo logisch als ik. En dan nog de overige items? Panty van Wolford, mijn Tod’s zonnebril, schoenen met studs van MiuMiu, blouse van lang geleden en het gratis rokje van de H&M.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *