Maastricht magazine >
fashion

Naakte dames per strekkende meter

Naakte dames per strekkende meter

De Belgen kunnen er wat van. De Antwerpse modeacademie levert aan de lopende band ontwerptalent af, het is nog net geen fabriek. Ontwerpers als Dries van Noten en Ann Demeulemeester ken je natuurlijk al. Maar ken je ook Christian Wijnants? Nog niet zo bekend in Nederland, maar ook hij is zo’n grote modebelofte. Tweemaal per jaar presenteert hij zijn zijn eigen prêt-à-porter collectie voor vrouwen tijdens de Parijse modeweek.

Artikel begint onder de advertentie

Christian Wijnants staat er om bekend reisindrukken en kunst in zijn creaties te verwerken. Voor het ontwerpen van zijn najaarscollectie heeft hij zich laten inspireren door het Aquarian Odyssey, een fotografie-reisboek van Don Snyder. Een belangrijk stuk uit zijn najaarscollectie is een lange jurk met naakte vrouwelijke lichamen die een cirkel vormen in een wei. Naast dit prachtstuk heersen kleuraccenten als roest, mosgroen en bruin die je doen denken aan een boswandeling in de late herfst.

Wijnants’ designs zijn verkrijgbaar in exclusieve boetieks zoals de wereldberoemde conceptstore Colette in Parijs of, iets dichter bij huis, bij Wendela van Dijk in Rotterdam of bij Humanoid in Arnhem. In België vind je Christian Wijnants bij Sien in Antwerpen en Zin in Leuven.

 

ChristianWijnants_pola021 ChristianWijnants_trui

ChristianWijnants_pola10 ChristianWijnants_02

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *