Maastricht magazine >
fashion

Sarah Burton ontwerpt jurk prinses Kate

Sarah Burton ontwerpt jurk prinses Kate

En dan zijn de geruchten de wereld uit en de jurk van de eeuw de wereld in. Een jurk van Sarah Burton. De modedesigner die de lastige taak kreeg toebedeeld om de overleden Alexander McQueen op te volgen. De bruidsjurk van Kate Middleton bewijst dat Sarah het modehuis McQueen waardig is.

Met de zomercollectie 2011 liet Sarah Burton overigens al eerder zien dat ze kan ontwerpen. Nu heb ik niets met het huwelijk, maar de keuze van Kate voor Sarah Burton begrijp ik goed. De jurk is stylish en ingetogen. Ben ik ook niet echt van kant, het siert Kate. De sluier in combinatie met de Cartier tiara een beetje een gypsy-look. Het Ibiza-gevoel waar ik zo van hou. Althans, zo lang de sluier naar voren prijkt.

Artikel begint onder de advertentie

Wat mij betreft wint de bruidsjurk het van de blauwe Issa London jurk waarin Kate samen met prins William het huwelijk aankondigde. De jurk was mij te braaf, te degelijk, te veilig, te British. Is de jurk van Sarah Burton nu ook niet echt gewaagd, de jurk die geïnspireerd lijkt te zijn op de bruidsjurk van Grace Kelly past absoluut goed bij de charmante Kate.

Schermafbeelding 2011-04-29 om 13.01.401

Grace Kelly en prins Rainier in 1956

De jurk is perfect. Het had bijna niet beter gekund. Enkel in de afwerking had de jurk nog beter kunnen scoren. De onderrok tekent af door de stof. Je ziet precies waar deze ophoudt. Ook de stof van de jurk lijkt kreukgevoelig. Jammer dat de top van de jurk even de indruk wekt dat Kate net het koude water uitkomt. Wanneer ik verder kijk, krijg ik de indruk dat er een pak demak’up wattenschijfjes in is gepropt.

Maar toch. Ondanks de tepelkou, wattenschijfjes en onderrokproblematiek blijf ik Alexander McQueen fan. Jij ook? Onderstaand vind je een lijst met verkoopadressen om je eigen Sarah Burton te bemachtigen. En daar heb je geen prins op het witte paard voor nodig!

Schermafbeelding 2011-04-29 om 13.13.49

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *