Maastricht magazine >

 
tips

Pyjama momenten en dochter bubbels

Pyjama momenten en dochter bubbels

Een weekendje Amsterdam bij mijn dochter Rachelle heeft deze keer een totaal andere wending gekregen. Een weekend van minder party-party en meer pyjama momenten. Lekker hangen, kletsen, eten en drinken in een huispak of pyjama op de bank is hot. Alweer een nieuwe fase in onze moeder-dochter relatie. Een fase waar ik mij in kan koesteren. Een relax-weekend Amsterdam is nu even hot, tot hoe lang!?

negen straatjes amsterdam

Banken bij mijn dochter Rachelle in Amsterdam

Rond 4 uur ben ik in Amsterdam-West, waar mijn dochter woont. Mijn rit is super relaxed verlopen, bijna geen file gehad. Na een belletje komt Rachelle mij helpen met het dragen van alle spullen die ik meesjouw. Natuurlijk wil je je dochter toch even verwennen met kadootjes. ‘Oh mama, is dat allemaal voor mij? Wat lief!’ Het kerstgevoel is al begonnen. Eenmaal in het appartement van mijn dochter word ik verrast met een prachtige, versierde kerstboom, heel veel kaarsjes en kerstmuziek. Tijd voor banken, kletsen, thee, koekjes en nog meer kletsen. Na een kort verkleed moment gaan we uiteten. Je gelooft het niet, maar om half 12 liggen we braaf in bed met onze pyjama’s aan. Het wordt steeds gezelliger bij mijn dochter, maar het voelt ook vreemd. Toch nog even vragen: ‘Waarom zijn we niet verder gegaan vanavond, Rachelle?’ Waarop ze antwoordt: ‘Ik ben gisteren al goed doorgezakt.’ Daar komt de aap uit de mouw! Ze laat me alle foto’s en video’s van die avond zien en we vallen lachend in slaap.

bijenkorf amsterdam dam cafe

Op de shoplijst de gepimpte Bijenkorf

Nog eentje om niet te geloven… Ik ben nog nooit in de Bijenkorf Amsterdam geweest. Tijd voor actie! Helaas beginnen we die zaterdag veel te laat, want wij verslapen ons. Thuis lukt dat niet, maar hier schiet ik half 11 pas wakker. Rachelle verwent me met een healthy breakfast. Ook vandaag blijft ze in een relaxte sfeer. Wordt ze nu ouder of is ze nog moe van eergisteravond? Ze spoort een voucheur op die ze heeft voor een lunch in het Dam Café van de Bijenkorf. Dat komt goed uit! Ondertussen vertelt ze over de laatste aanwinsten en verbouwingen in de Bijenkorf. Veel te laat komen we pas aan op de Dam, maar ik word meteen beloond met met het mooie historische gebouw van de Bijenkorf. Eenmaal binnen word ik ook verrast met een gepimpte parterre met verschillende shop-in-shops. De shop-in-shops van Bottega Veneta, Céline, Gucci, Hermès, Louis Vuitton, Prada, Salvatore Ferragamo en vul nog maar aan met Cartier, ,Longchamp en Tiffany & Co. Wat is dit nou? Dit is echt teveel voor mij. Waar moet ik beginnen? Rachelle kijkt lachend naar mij en ziet mijn wanhoop. Ik schiet wat foto’s en kom tot rust. Bij de Gucci accessoireafdeling moet ik op de foto. Daar sta ik dan tussen al dat moois. Maar wie kan dat allemaal betalen? Af en toe snoepen van deze top designers kan, maar dit weekend niet! Vandaag is Rachelle mijn top designer stuk en wij gaan samen genieten.

gucci bijenkorf amsterdam

Champagne lunch in het Dam Café

Op zoek naar het Dam Café van de Bijenkorf. De vestiging in Amsterdam is mega groot met veel etages. Het is zaterdag en top drukte, helaas. Tussendoor vliegt er een Sint met Pieten aan voorbij met vrolijke life muziek. De mooiste kerstballen schitteren tussen alle andere mooie spullen. Helaas nog geen nieuwe Vogue Collection te vinden tussen de magazines. Als een klein kind laat ik mijn lipje hangen. ‘Ik regel die Vogue Collection wel, mam! We gaan nu eerst het Dam Café zoeken!’ Nu voel ik me echt een klein kind! Na wat roltrappen verder komen we op de bovenste etage met restaurants, wat een drukte. Het lijkt wel een Mensa. Het Dam Café is gelukkig niet hier, maar op de eerste etage. Daar gaan we weer, nu de roltrap naar benden. Tussendoor blijven we steken bij de Gucci kleding. Zoveel Gucci en ik kan het vasthouden zonder dat iemand meteen naar me toe komt lopen. Ik graai naar twee kledingstukken en houdt deze voor me. Dit is het, I am so in love with Gucci! Tenslotte vinden we ook het Dam Café, eindelijk zitten. Mijn Prada jas gooi ik achter de bank en zie door het raam het mooie uitzicht op de Dam. Hier zitten we goed. Niet groot, veel ramen en een overheerlijke lunchkaart. De voucheur wordt ingeleverd en ons lunch feestje begint met Champagne. We schieten foto’s van al het lekkers. Kletsend, etend, drinkend en genietend met ons tweetjes zijn we blij met ons weekend. Heerlijk rustig op een eiland in de Bijenkorf, weg van alle drukte! Het Dam Café staat ook bekend voor haar desserts. Oké, dat kan er ook nog bij. De Bijenkorf is een feestje, maar niet voor een paar uur. Hier kun je de hele dag genieten en dat weten we dan nu ook weer.

gucci amsterdam aw 2016/2017

Zonder Vogue Collection naar huis of …

Vermoeid van Champagne en eten verlaten we de Bijenkorf. De schemering heeft al ingezet. Mijn krullende Prada jas houdt me lekker warm. De Salvatore Ferragamo boots trotseren Amsterdam (zie ook eerdere blog met outfit Salvatore booties). Deze gaan altijd mee, omdat ze zo goed zitten. Naar Amsterdam trek ik altijd makkelijke kleding aan. Net zoals mijn Balenciaga leggings, ideaal voor pas momenten. Mijn blouse van Atos Lombardini en trui van H&M zijn ook pas-proof. Nog even door de Negen Straatjes en tenslotte met taxi naar huis. Heerlijk thuis, banken! Daar komen ze weer, die pyjama’s en huispakken. Alle lichtjes aan en we kiezen een meidenfilm. Dit is zo simpel en zo genieten. Het slaaplicht gaat al om 10 uur aan. Ongelooflijk, zo vroeg lig ik thuis niet in bed. ’s Morgens om 9 uur zit ik weer in mijn auto richting het Zuiden, helemaal totaal uitgeslapen. Zo fit na een weekend Amsterdam is eigenlijk niet normaal, maar komt mij wel goed uit. De volgende keer zal het vast wel weer een andere fase zijn. Zo blijft mijn dochter spannend en mij verrassen. I love it and I love her!  Toch jammer, dat ik de Vogue Collection niet mee naar huis kon nemen. Had ik me toch stiekem op verheugd. Verrassing! Mijn dochter belt ’s middags om te vertellen dat deze week de Vogue Collection in de winkels verschijnt. Ze zegt: ‘Mam, ik neem de Vogue Collection zaterdag mee naar het Zuiden. Zo kan ik jou ook nog verrassen!’

Love the weekends,
Love Bijenkorf Amsterdam,
Love Rachelle,
Love Life!

Zie ook eerder blogje over mijn verslaving aan Vogue Collection.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *