Maastricht magazine >
tips

Welke tas is het ultieme, everlasting sieraad?

Welke tas is het ultieme, everlasting sieraad?
Artikel begint onder de advertentie

Joehoe, mijn 40ste verjaardag komt eraan. Dit jaartal omarm ik. Ik weet wie ik ben, wat ik wil en met wie! Dertig worden vond ik wel een ding, maar goed dat hou ik lekker voor mezelf. Het grootste cadeau is het samenzijn met dierbaren. Afgezaagd maar toch zo waar. Cadeaus hoeven dus niet. Als je dan toch iets wil geven…, geen duur cadeau aub. Bij voorbaat wel blijvend. Zoals het topcadeau van mijn vader. Een lp met liedje. Na 20 jaar word ik nog altijd vrolijk van het liedje ‘Hallo Moniek vandaag ben je jarig.’

De Bayswater van Mulberry
De Bayswater van Mulberry

Met trots pinkring dragen

De mannen in onze familie krijgen op hun 21ste de familiezegelring. Leuke traditie, maar ‘ehhh, waarom wij als vrouwen niet?’ Ik begrijp dat ik de familienaam niet doorzet. Maar ben er toch ook trots op? Mijn opa en oma Schreurs uit Tegelen waren bijzondere mensen. Tikkeltje eigenwijs oké heel erg dan. Net als ik ben! Opa zat in de politiek. Hij leerde me hoe belangrijk het is om jouw eigen mening te durven geven. Wel op een correcte manier natuurlijk! Oma die haar tradities deelde om samenhorigheid te blijven houden. Maar goed ik wijk af…, je kunt wel raden wat ik van mijn vader kreeg voor mijn verjaardag? Een pink zegelring. Deze ring herinnert me aan de wijze familielessen.

Een tas die eeuwig meegaat

Terug naar mijn bijna 40ste verjaardag. Manlief staat erop om voor dit jaartal een kostbaar cadeau te geven. Een elegant sieraad: een tas! Nu zit ik in de luxepositie dat ik een favoriete lijst aan hem mag geven. Zo blijft het toch een verassing wat hij kiest. Die tas moet praktisch zijn. Met ‘doppen’ aan de onderkant, zodat ik hem op grond kan zetten zonder dat mijn nieuwe sieraad vies wordt (dit blijkt bij zoektocht enorm lastig). Daarnaast elegant met een ‘Moniek touch’. Zwart of toch mijn favoriete oranje kleur? Logo graag klein, want ik ben toch geen uithangbord voor het merk? Ga ik voor klein of juist groot zodat mijn Mac erin past? Wil ik hem dragen bij speciale momenten of juist dagelijks?

Micro wave tote van Tod's
Micro wave tote van Tod’s

Online surfen naar mijn favoriete tas blijkt een drama

Tassen van Tod’s en Hermès spreken me aan. Ik kom erachter dat online surfen lastig is. De Hermès website toont drie tassen. Daarvan slechts één in oranje, terwijl de winkel er toch echt heel veel heeft… Snel surfen naar Net à Porter. Helaas wordt Hermès niet aangeboden. Bij het verder zoeken trekt de  Bayswater van Mulberry mijn aandacht. Die mag  voorlopig op mijn lijst: stoere & elegant. Al snel kom ik het volgende leukerdje tegen: een oranje Tod’s tas. deze is klein en heeft leuke details. Dan zie ik een stoere, praktische tas van Jérôme Dreyfuss. Hoewel helaas ook zonder doppen, spreekt de multifucntionaliteit van de tas me aan. Nummer 3 van de lijst is gevonden.

jerome-dreyfuss-gerald-tote
De ‘Gerald’ tote van Jérôme Dreyfuss

Welke everlasting tas mag niet op de shortlist ontbreken?

Mijn shortlist is nog niet klaar. Ik heb nog een maand en kan wel wat LovestoHAVE tips gebruiken! Help je mij om mijn tassen top 10 lijst samen te stellen? Dan komt mijn lijst vast snel af. Thanks!

Foto boven van oranje Hermès Birkin bag geleend van Marquis de Lannes

Gerelateerde blogs

    Reacties (1)

    1. Uhh, de Birkin? In Hermès oranje! Wel even wachten, maar dan heb je ook iets. En een Celine blijft natuurlijk ook altijd feest. Hoewel? Dan toch eerder een Bottega Veneta. Of toch een good old Louis?! Maar dan geen monogram!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *