Maastricht magazine >

Tod’s

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Hoewel de Italiaanse familie Della Valle al vanaf 1920 schoenen ontwierp, kwam de grote doorbraak pas in 1970. In dat jaar ontwierp kleinzoon Diego Della Valle de Tod’s schoen zoals we hem vandaag de dag kennen. Namelijk de handgemaakte klassieke mocassin met noppen aan de onderkant. Deze schoen was destijds vernieuwend vanwege zijn casual, maar chique uitstraling. Dit maakt de schoen geschikt voor elke gelegenheid. Door deze schoen werd Tod’s bekend als de trendsetter met een klassiek tintje. Het merk biedt de perfecte balans tussen comfort, elegantie en kwaliteit. Praktisch maar chic. Tegenwoordig maakt het merk niet alleen meer schoenen, maar zijn ook de handgemaakte leren tassen een ware musthave geworden.

Designer

Diego Della Valle heeft het bedrijf nog steeds in handen, maar krijgt wel hulp van Roger Vivier sinds 1995 en van Creative Director Bruno Frisoni sinds 2003.

Collectie

Heel veel schoenen voor hem en haar. Ook kinderen maak je blij met een paar Tod’s. Naast schoenen en tassen ook een accessoirelijn. Ook de Tod’s zonnebrillen zijn aanraders!

De volgende winkels voeren Tod’s ()

20