Maastricht magazine >
tips

Heaven or Hell? Designer shoes bij Cube

Heaven or Hell? Designer shoes bij Cube
Artikel begint onder de advertentie

Mijn eerste berichtje in het nieuwe jaar. Maar meteen wel een heel fijn berichtje. Want vanaf 28 januari kunnen we onze obsessie uitleven bij Cube design museum. De tentoonstelling Heaven or Hell? gaat dan namelijk van start. Een tentoonstelling met meer dan 100 paar iconische schoenen. Van de legendarische Extreme Ballerina van Louboutin tot de duizelingwekkende hoge hakken van Vivienne Westwood. Hakken die in ieder geval mij recht in m’n hart raken.

Gemiddeld 23 paar schoenen

De Nederlandse vrouw heeft gemiddeld 23 paar schoenen in haar kast. Welke multiplier op mijn kast van toepassing is, dat blijft mijn geheim. Maar ik ben vast niet de enige zijn die het gemiddelde omhoog krikt. En ja, ik beken. Als een Imelda Marcos koester ik elk paar. Sommige schoenen heb ik slechts een enkele keer gedragen. Wegdoen? Nooit van mijn leven. Schoenen zijn nu eenmaal my best friend. Niet verwonderlijk dus ook dat ik blij word van de tentoonstelling Heaven or Hell?

Zelfverzekerder met elke extra inch

95% van de Nederlandse vrouwen voelt zich zelfverzekerder met een paar mooie schoenen aan haar voeten. En niet alleen de Nederlandse vrouw leidt aan schoenobsessie. De tentoonstelling bij Cube design museum brengt dan ook schoenenuit alle werelddelen. Van schoenen gedragen of bekend geworden door celebrities als Marilyn Monroe, Judy Garland, Brigitte Bardot, Lady Gaga, Sarah Jessica Parker in haar rol als Carrie Bradshaw en Naomi Campbell tot ontwerpen van een tiental Nederlandse designers, zoals de Magnetic Shoe van Jólan van der Wiel voor Iris van Herpen en iconische exemplaren van bekende internationale designers, als Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Beth Levine, Vivienne Westwoord en Salvatore Ferragamo.

naomi-campbell-vivienne-westwood-heaven or hellFoto van Running in Heels. De legendarische schoenen, Mock Croc Sandals, van Vivienne Westwood waarmee Naomi Campbell in in 1993 ten val kwam op de catwalk.

Heaven or Hell?

Veel van deze schoenen zijn een uitdaging om op voort te bewegen. Zelfs een ervaren high heels-drager als Naomi Campbell is te vellen door designs met duizelingwekkende hoge hakken, zoals we weten uit het bekende fragment uit de show van Vivienne Westwood in 1993. De betreffende ‘boosdoeners’ met hun 23 cm hoge plateauzool en -hak zijn te zien in de expositie. Door hun zoektocht naar steeds grotere hoogtes en ongekende vormen, dagen designers bestaande schoenconventies uit en creëren ze op hun beurt een nieuw schoenbeeld en nieuwe behoeftes.

louboutin-ballerina-heaven-hell

Extreme Ballerina van Christian Louboutin op 24 cm+ hoogte.

Opening Cécile Narinx bijwonen

De tentoonstelling is vanaf 28 januari tot begin september te bezoeken. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 27 januari door Cécile Narinx. Wil jij de opening door deze Nederlandse modekoningin, zie zelf ook niet wars is van een extra inch of wat, bijwonen, ga dan naar de Facebook-pagina van Cube. Hier kun je namelijk kaarten winnen! Meer informatie over Heaven or Hell? vind je op de website van Cube.

Beeld boven: Magnetic shoe van Iris van Herpen

 

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *