Maastricht magazine >
tips

Zoektocht naar die eeuwige zwarte hak

Zoektocht naar die eeuwige zwarte hak
Artikel begint onder de advertentie

Terwijl mijn zoontje vanochtend, bij het zien van de blauwe lucht, blij roept: ‘Korte broekenweer’, doe ik mijn eerste panty weer aan. Een paar van Wolford. Mijn favoriet. Ik denk: ‘Heerlijk herfstweer!’ Die vrolijke gedachte is van korte duur. Wordt gevolgd door pumps stress. Hoogste tijd om mijn lading hakken aan te vullen. De perfecte, zwarte pump staat op het menu.

De uitdaging zit ‘m in de hak

Op zoek naar een nieuwe paar goede, zwarte hakken. Het lijkt makkelijk. Bovendien weet ik wat ik wil. Een klassieke, zwarte pump met een aparte touch. Praktisch en elegant, that’s me. Dat elegant lukt wel. De uitdaging zit in het eerste deel. Praktisch lijkt nog niet zo praktisch. Focuspunt? De hak. Die mag niet bekleed zijn. Veel van mijn afspraken zijn in Amsterdam en daar loop ik een beklede hak gelijk kapot.

bally-pump

Hakken binnen een dag verpest

Bij de zoektocht naar een goed paar hakken, vaak de herinnering aan mijn eerste paar Bally pumps (of zijn het heels…). Ik had niet gezien dat de onderkant van suède was (met andere woorden alleen handig om binnen op te lopen). Binnen één dag had ik ze verpest. Te blij dat ik ze ging kopen en ze als slofjes aan mijn voeten zaten, dat ik nergens op heb gelet. Ik heb ze nog steeds. De aankoop was een mooi moment, want ik vierde mijn promotie met deze mooie hakken. Sweet memories! En hoewel ik mijn geluksmomenten meestal met lieve vrienden en familie vier, komt er af en toe een mode item aan te pas. Zoals mijn eerste Hermès shawl die ik voor mijn huwelijk kreeg.

Hoe hoog wil je het hebben?

De hoogte van de hak is overigens ook een ding… Ik wil ermee kunnen dansen zonder klunzig te vallen. Voor onder een business-dress gaat mijn voorkeur uit naar een hak tussen de 8 en 10 centimeter. Das wel andere koek dan de bed shoes van Mr Louboutin (voor outsiders: dit is hoe Christian Louboutin zijn 13 centimeter hoge, rode hakken noemt). De Louboutins laat ik aan me voorbij gaan. De Tod’s net iets te tuttig. De Hogan’s missen de touch. En dan kies ik voor een Nederlands merk. Ik kies voor hakken van Floris van Bommel. Pumps met een extra touch aan de achterkant, perfecte hoogte en – hoera – juiste ‘Moniek-proof’ hak eronder. Enige jammer is het kleine logo achterop. Het liefste zie ik namelijk geen logo of hoogstens heel subtiel. Anyway genoeg gezocht: ready to dance!

zwarte-pump

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van het Nederlandse Floris van Bommel.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *