Maastricht magazine >
fashiontips

Vinyasa yoga en Snickers smoothies

Vinyasa yoga en Snickers smoothies
Artikel begint onder de advertentie

Het was inderdaad even een mini break of mini retreat, zomaar op de zaterdagmiddag. Via Facebook kreeg ik de uitnodiging voor de ‘Vinyasa Flow & Food workshop’. Een idee van Tame The Bull, hét merk voor yogakleding. Terwijl er druk gewinkeld werd, fietste ik in het centrum van Maastricht op weg naar Mac Socials Sportclub voor een heel nieuwe ervaring. Ik heb altijd veel gedanst en gesport, maar heb nog nooit een yogales gehad. En ik heb al even gegoogled dat vinyasa yoga een dynamische yoga is, met fitness elementen. Dat belooft wat. Constance Coenegracht, eigenaresse van Mac, heeft haar grootste sportzaal ter beschikking gesteld. De belangstelling voor de workshop is groot.

vinyasa yoga Maastricht

Vinyasa yoga, dat is hard werken

Het is druk in de zaal en we moeten even schuiven met de matjes om allemaal plek te krijgen. Maar zodra ze haar microfoontje om heeft, is teacher Marije Horbach in control. Ze weet wat ze doet, dat merk je meteen. Marije Yoga heeft een fijne manier van lesgeven en een aangename stem. Ondanks de drukte en de zwaarte van de les brengt ze meteen rust over: ‘Je kunt altijd terug naar je rustpositie.’ We mogen vooraf aangeven of we blessures hebben. ‘Luister goed naar je lichaam’, is haar advies aan mij. Dat heb ik ook gedaan, want de les was pittig. Vinyasa yoga is intensief. Verschillende oefeningen worden achter elkaar uitgevoerd als in een dans, dat is de flow. De poses, het zoeken naar balans en het werken tegen de zwaartekracht, vragen veel power. Marije vertelt dat je vooral moet werken aan je core, het centrum van je lichaam. Sterke buikspieren helpen je bij het uitvoeren van alle oefeningen, dus er volgt een pittige serie.

Alles is in balans dus ook tijd voor meditatie

Er is ook veel aandacht voor de ademhaling. Mijn ademhaling loopt nog niet synchroon met de bewegingen, maar bij de afsluiting neemt Marije ons allemaal mee in een stukje meditatie. ‘Dit is het moment dat niemand je nodig heeft of stoort’, en dan gaat het ontspannen vanzelf. Woon je in Amsterdam? Dan ben je bij Marije in goede handen. Ze geeft les bij Absolute yoga en samen met Claartje Schröder organiseert ze yoga en food retreats in Italië. Nu zijn ze ook samen in Maastricht.

claartje-schroder

Healthy superfood, maar ook genieten

Na de yogales staat op de bar van sportschool Mac alles al klaar voor een superfoods smoothie. Foodblogger Claartje Schröder legt kort uit wat er allemaal in de shaker gaat. Ze maakt een Snickers smoothie met banaan en pindakaas, want haar filosofie is dat we gerust mogen genieten. Sporten is gezond en deze smoothie is ook gezond, maar wel lekker. Hij vult in elk geval goed. Er liggen ook nog energieballetjes, gemaakt van dadels en cacao. Het is wat chaotisch met zoveel deelnemers, maar ik kan me goed voorstellen dat dit thema goed overkomt in een retreat in Italië. Elke dag werken aan je body en mind en ook nog aandacht voor lekker, gezond eten. Je kunt Claartje volgen via haar website Foodness, daar heeft ze ondertussen ook haar ervaring over de workshop in Maastricht gedeeld. Blijkt niet alleen yogi en foodie te zijn, heeft nog een geestige pen ook.

Tame the Bull Maastricht

Tame The Bull is de perfecte yogakleding

De drijvende kracht achter de workshop is Juliette Sanders van Tame The Bull. Ze is fan van vinyasa yoga. En ook gastblogger van LovestoHAVE en vriendin van Joy. Omdat Joy in Amsterdam alsmaar niet meegaat naar een klasje, zei ze dan wel het klasje naar haar te brengen. Alleen lag Joy met een familieverpakking zakdoeken in bed. En weet ze dus nog steeds niet waarom Juliette zo’n enorme vinyasa yoga fan is. De yogasoort die ze als uitgangspunt heeft genomen bij het ontwikkelen van Tame The Bull. Yogakleding die perfect is voor deze intensieve, actieve vorm van yoga. Haar kleding is immers bilnaad- en zweetproof. Ik heb het zelf nog niet in de praktijk kunnen ervaren, maar ik ben heel blij met de racerback top die ik na afloop mee naar huis neem. ’s Avonds op de bank ontdek ik dat de kleding werkelijk super comfortabel is. Goedgekeurd om in te chillen, maar ook fijn voor andere sporten zoals hardlopen of ballet. Trouwens je hoeft er niet eens in te gaan rennen of dansen. Het is ook heel cool om deze kleding te combineren met gympen en een (leren) jack en zo naar buiten te gaan. Je shopt Tame The Bull via de mooie, professionele website.

Op de foto bovenaan v.l.n.r.: Claartje Schröder, Marije Horbach, Constance Coenegracht en Juliette Sanders. Alle vier in no fear Tame The Bull yoga gear. Zelf die Snickers smoothie maken? Hier vind je het recept. Of heb jij meer oog voor de amandel cacao energieballetjes? Zie ook Juliette en Tame The Bull op LovestoHAVE. O ja, Juliette is genomineerd als Viva 400 vrouw in de categorie Zakenwonders. Als jij het stemmen nog niet helemaal moe bent…

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *