Maastricht magazine >
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

Aanschuifdiner bij Le Salonard

Aanschuifdiner bij Le Salonard

De belevingseconomie maakt plaats voor de betekeniseconomie. Het bezielen van mensen staat centraal. Niet langer één en al entertainment, maar ruimte voor zelfrealisatie. De aanschuifdiners van Le Salonard die maandelijks plaatsvinden, sluiten hier perfect bij aan. Vind je dat ik het te hoogdravend of te omslachting breng? Zie de maandelijkse table d’hôte diners bij Le Salonard dan gewoon als een nieuwe ervaring. Van mij mag je het gerust ook huiskamerdiner noemen.

Artikel begint onder de advertentie

Salonard 3

Van restaurant naar bakkerij met winkel tot aanschuifdiner

Ooit had Remco van Le Salonard een restaurant in Wyck. Daar at je wat de pot schafte. En wat de pot schafte, was goed. Het restaurant was dan ook geliefd. Bovendien was het er chill. Zo mocht je bijvoorbeeld je eigen wijnen meenemen. Van het één kwam het ander. Remco besloot zijn eigen brood te bakken; ambachtelijk zuurdesem brood. En toen gebeurde het. Iedereen wilde dat brood. En al snel was de eerste winkel geboren. Deze vestiging van Le Salonard spatte weldra uit haar voegen. De winkel verhuisde van het kleinste pandje in de Rechstraat naar een iets groter pand en mensen kwamen er om het brood te kopen dat tot vandaag de dag geroemd is in Maastricht. Daarnaast voor prachtige wijnen, heerlijke kazen, dat echte droge worstje en niet te versmaden koekjes en taartjes. En dat resulteerde weer in nog meer winkels, zowel in en buiten Maastricht. Remco besloot zich volledig op de winkels te richten. Maar dat accepteerden zijn trouwe restaurantgasten niet. Voor hij het wist zat er opeens een besloten groep bij hem in de huiskamer boven Le Salonard aan de dis. En dat smaakte weer naar meer. En dat meer zijn de de maandelijkse huiskamer- ofwel aanschuifiners die hij samen met Monique organiseert. Monique is zijn vriendin, het gezicht van Le Salonard en ook nog een lekker wijf (of zal ik het keurig bij blonde beauty houden).

Salonard tig

Wat het aanschuiven zo leuk maakt

Wat dineren bij Le Salonard zo leuk maakt? Ten eerste dat je weet dat je goed gaat eten. Ten tweede dat je niet precies weet wat er gaat gebeuren. Alleen al omdat je eet wat Remco kookt en niet weet met wie je aan tafel zit. Omdat je voelt dat dit concept 100% bij Remco en Monique past en dus echt is. En omdat je zelf betekenis aan de avond geeft. Eerlijk is eerlijk, ik schuif niet iedere keer aan. Ik zit vaak genoeg aan tafel met nieuwe gezichten en maak genoeg mee. Maar aan de andere kant ook wel weer heel leuk om te zoeken naar overeenkomsten met de mensen aan tafel, hun verhalen te vernemen en je af te schermen als je er even geen zin meer in hebt. Om zelf betekenis te geven aan de avond, aan wie je bent en met wie je bent. En als die betekenis is dat jij vooral wilt genieten van wijn en spijs, dan is dat goed genoeg. Je bent in goede handen.

Aanschuiven bij Le Salonard in Wyck

De diners vinden elk laatste weekend van de maand plaats bij Le Salonard in Wyck. Komende diners staan gepland op vrijdag 29 en zaterdag 30 april. Wil jij aanschuiven? Neem dan contact op met de winkel in de Rechtstraat in Maastricht via de website of Facebook-pagina van Le Salonard. Ook handig om te weten: voor het diner betaal je 39,50 per persoon. Je kiest zelf of je alleen komt of met een groepje vrienden. De wijn wordt de hele avond bijgeschonken voor 17,50 per persoon. Wil jij de huiskamer voor jou en je vrienden alleen? Of zoek je een gave locatie om je zakenrelaties uit te nodigen? Ook dan kun je natuurlijk contact opnemen met Remco en Monique. Vrees jij het table d’hôte principe waarbij je eet wat Remco kookt? Aarzel niet om door te geven waar je absoluut niet van houdt of jeuk van krijgt.

 

Schermafbeelding 2016-04-09 om 13.28.04

Zei toch dat al Monique een lekker wijf is

 

Scroll naar beneden voor meer informatie over Le Salonard

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *