Maastricht magazine >

 
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

Gedroogd fruit: een gezonde vervanger voor snoep

Gedroogd fruit: een gezonde vervanger voor snoep

Het nieuwe jaar begon ik, zowaar geheel tegen mijn principes in, met een goed voornemen. Ik wil graag wat afvallen… En een kleine hoera voor mij, de eerste 5 kilo is er al bijna af, ondanks één weekend vol zonden (lees verjaardagen).

Meten is weten, en we gaan al de goede kant op.

Jennifer Aniston zei ooit eens: “niets smaakt zo lekker als slank zijn”. Maar ja, soms lust je toch wel wat. Om die reden hanteer ik tijdens het lijnen de regel dat ik alle tussendoortjes een cijfer geef van 1 tot 10. Alles onder de 8 eet ik niet.

Ik probeer vooral betere keuzes te maken in wat ik eet, en over het algemeen valt het mij erg mee. Iets wat bij mij absoluut hoger scoort dan een 8 is heerlijk gedroogd fruit! Mango, papaya en ananas zijn mijn grote favoriet.

Jummie, gedroogde ananas. Ik vind het een tractatie!

Gedroogd fruit is geen vervanging voor vers fruit, maar wel een gezonde keuze als vervanger voor snoep en bovendien is het ook erg lekker.

Hoewel door het drogingsproces de vitamine C volledig uit het fruit verdwijnt, blijven vitamine B1 en B6, foliumzuur, ijzer, magnesium, koper, en kalium achter. Door het proces bevat gedroogd fruit een hogere concentratie voedingsstoffen, zoals calcium en zink welke zorgen voor sterke botten. Daarnaast heeft het een gunstig effect op cholesterol doordat het antioxidanten bevat.

Gedroogde vijgen zorgen voor sterke botten en hebben een laxerende werking.

Gedroogd fruit geeft je vier keer meer energie dan vers fruit. Je moet er echter niet meer dan 100 gram per dag van eten want dat kan een dip in je suikerspiegel veroorzaken. Bovendien is 100 gram voldoende om dagelijks alle voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wat ik zelf ook een bijkomend voordeel vind is dat het ook veel vezels bevat. Deze zorgen er niet alleen voor dat de aanwezige fruitsuikers minder last kunnen, maar het is ook nog eens heel positief voor je spijsvertering!

Ook als je niet aan de lijn doet is gedroogd fruit super lekker. Verwerk het eens door een taart of cake, of voeg het toe aan een kom yoghurt met muesli. Heerlijk!

Een goed begin van de dag.

Zijn jullie ook zo dol gedroogd fruit? En heb je nog een lekker recept hiermee? Laat deze dan vooral achter in een reactie!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *