Maastricht magazine >
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

Koken op je eerste date: zo pak je het aan

Koken op je eerste date: zo pak je het aan
Artikel begint onder de advertentie

Eerste date te pakken? Dan wil je natuurlijk wel een goede eerste indruk achterlaten. Een slimme manier voor een spetterende eerste indruk is door iets heerlijks te koken voor je date. Hoe je dit allemaal aanpakt, lees je hier!

Liefde gaat door de maag

Samen dineren in een intieme en vertrouwde omgeving in plaats van in een restaurant is heel gezellig. Door zelf te koken, toon je aan dat je extra kwaliteiten bezit en dat zal zeker indruk maken. Zeker als je een groot keukentalent bent en sowieso al goed kunt koken! Je date zal het waarderen dat je al je aandacht, liefde en zorg aan de maaltijd hebt besteed en het zorgt meteen voor een leuk gespreksonderwerp.

Goede voorbereiding is het halve werk

Natuurlijk wil je je date geen ongemakkelijk gevoel bezorgen door een gerecht voor te schotelen dat hij of zij liever niet eet of waar diegene misschien zelfs allergisch voor is. Vraag daarom altijd van te voren na of je aan dieetwensen moet voldoen en of er bepaalde allergieën zijn waar je rekening mee moet houden als je gaat koken. Dit wordt altijd gewaardeerd, want het wekt meteen de indruk dat je een zorgzaam en respectvol persoon bent. Bereid alles goed voor en bedenk niet pas op de dag zelf wat je allemaal gaat maken. Zorg dat je alles ruim op tijd in huis haalt en niet op het laatste moment moet stressen omdat je bepaalde ingrediënten nog zoekt. Men zegt niet voor niets dat een goede voorbereiding het halve werk is!

Houd het luchtig

Heb je een gerecht bedacht om klaar te maken voor je eerste date? Zorg er dan in ieder geval voor dat deze maaltijd niet al te zwaar op de maag valt. Een zware maag is namelijk nooit prettig en kan de sfeer in een keer doen omslaan. Je raakt dan ineens suf en vermoeid. Ook is het verstandig om niet voor ingrediënten te kiezen die een opgezwollen buik of winderigheid veroorzaken. Het is immers niet fijn om de hele avond met buikkrampen opgescheept te zitten. Chili con carne kan je dus maar beter overslaan!

Ideetjes voor het eten

Simpele gerechten zoals pasta met rode saus, wraps met groente of een stukje zalm met aardappelkoekjes maken al snel indruk. Bijkomend voordeel is dat bijna iedereen dit wel lust. Wil je het iets ingewikkelder aanpakken? Maak dan bijvoorbeeld een quiche met ham, asperges en geitenkaas. Goede basis ingrediënten zijn onder meer: pasta, tomaten, parmezaanse kaas, (verse) kruiden zoals basilicum en peterselie en groentes om salades van te maken. Deze ingrediënten zijn eenvoudig bij elkaar te gooien en smaken al snel goed.

Samen de keuken in

Is de date geslaagd? Stel dan meteen een vervolgdate voor waar jullie samen de keuken in gaan. Veel mensen vinden dit een superidee en een leuke manier om elkaar nog beter te leren kennen. Je kunt dan ook meteen zien hoe goed de ander in de keuken is en het is een nuttige tijdsbesteding.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *