Maastricht magazine >
lifestyleentertainment

3x Leuke series om te kijken op Netflix

3x Leuke series om te kijken op Netflix
Artikel begint onder de advertentie

Het is alweer even geleden dat ik mijn tips voor series op Netflix deelde. In deze tijd kan ik mij echter voorstellen dat je snel door je series heen bent en daarom wel wat nieuwe tips kunt gebruiken. In deze blog daarom 3x leuke series die je komende tijd kunt gaan kijken op Netflix.

How to Get Away With Murder

Als je deze serie nog niet hebt gekeken en je houdt wel van spannende (misdaad) series, dan zou ik deze zeker gaan kijken. Deze onwijs spannende serie gaat over Annalise Keating, een slimme strafrechtadvocate en professor in strafrecht. Ze selecteert vijf van haar beste studenten die mogen meewerken op haar advocatenkantoor. Samen met deze studenten raakt ze betrokken bij een ongewone moordzaak waardoor ze van het ene spannende avontuur in het andere belanden.

Als je aan deze serie begint heb je voorlopig even genoeg te kijken; er zijn maar liefst vijf seizoenen met in ieder seizoen 15 afleveringen van 45 minuten. In ieder seizoen zit eigenlijk één hoofdzaak verwerkt waarvan stukje bij beetje de verhalen op hun plek vallen. Ondertussen worden er meerdere losse zaken behandeld in de afleveringen. Deze spannende serie sluit iedere aflevering af met een soort cliffhanger waardoor je wilt blijven kijken. Er komt nog een zesde seizoen, wat waarschijnlijk wel ook het laatste seizoen zal zijn van de serie. Naar verwachting verschijnt deze op 1 januari 2021 op Netflix.

Good Girls

Hoewel de naam van deze serie je wellicht doet vermoeden dat dit een vrouwenserie is, is dat zeker niet het geval. Deze misdaad-comedy serie is namelijk ook leuk voor mannelijke kijkers! Het gaat over drie (huis)vrouwen die door geld problemen het verkeerde pad op gaan. Zo heeft Ruby geld nodig voor haar dochter die doodziek is en een niertransplantatie nodig heeft. Annie dreigt daarin tegen haar dochter te verliezen aan haar ex, omdat deze zijn leven een stuk beter op de rails heeft dan zij. Annie haar zus Beth kan ook wel extra geld gebruiken, omdat haar overspelige man hun met drie hypotheken heeft opgezadeld. Dit samen met de zorg voor hun vier kinderen zorgt ervoor dat zij niet bij hem weg kan. Een leuke serie met veel girlpower.

Deze serie bestaat momenteel uit twee seizoenen, er komt in elk geval nog een derde seizoen aan. Het is nog niet bekend wanneer deze op Netflix komt. In seizoen 1 zitten 10 afleveringen á 45 minuten per aflevering en seizoen 2 bevat 13 afleveringen.

Bodyguard

Een spannende serie over een politieman en tevens oud-soldaat met een posttraumatisch stress syndroom, David Budd. Op een dag zit hij met zijn twee kinderen in de trein als hij een verdachte situatie opmerkt. Een vrouw met bomvest sluit zich op in de wc en hij probeert haar ervan te overtuigen om de aanslag niet door te zetten. Door deze actie krijgt hij promotie en wordt hij bodyguard van de minister van binnenlandse zaken. Deze vrouw deelt echter niet dezelfde politieke meningen als hem wat de situatie ingewikkeld maakt. De minister, Julia Montaque, heeft gevaarlijke vijanden in zowel de politiek als onder criminelen en veteranen. Voornamelijk vanwege een nieuwe wet die zij er doorheen wilt krijgen, welke haar partij mogelijk ook meer macht zal geven. Wat zijn nu echt haar motieven? En wie zit er achter haar aan?

De serie was een grote hit in het Verenigd Koninkrijk, waar het uitgezonden werd op BBC. Reden genoeg voor Netflix om de serie binnen te halen. Momenteel is er nog maar één seizoen met 6 afleveringen van ongeveer een uur. Ze schijnen vanwege het succes nu wel bezig te zijn om na te denken over een tweede seizoen.

Hebben jullie één van deze series al gezien? En hebben jullie nog andere leuke tips? Laat het weten in een reactie!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *