Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Creëer een spa-ervaring thuis: Tips voor het upgraden van je badkamer

Creëer een spa-ervaring thuis: Tips voor het upgraden van je badkamer
Artikel begint onder de advertentie

Je badkamer is de plek in huis waar je je terugtrekt voor je persoonlijke verzorging. Voor de één is de badkamer puur functioneel, de ander vindt het belangrijk om even lekker te kunnen genieten. De laatste groep steekt veel tijd in het creëren van een mooie badkamer: een inloopdouche, een ligbad en misschien wel een whirlpool. Op die manier begint je badkamer aardig in de richting te gaan van een echte spa, zoals je ze ziet in luxe 5-sterrenhotels. Met heerlijk zachte badmatten op de vloer en comfortabele badjassen om in weg te kruipen. Maar ook als je wat minder ruimte hebt, kun je van je badkamer meer maken dan de plek waar je een snelle douche neemt en je tanden poetst.

Ontspannen onder de douche

Een ding weten we zeker: elke badkamer heeft een douche, of dit nu een losse douche is of een douche in bad. Je kunt daarvoor een simpele douchekop ophangen aan de muur en het daarbij laten. Maar je kunt ook een hele douchecabine installeren of een goede douchekop met meerdere standen. Neem bijvoorbeeld een Grohe douchekop met massagestanden om de spa-ervaring eenvoudig in huis te halen. De massagestralen verminderen de spanning in je spieren, wat op zijn beurt weer helpt bij het verminderen van stress en het geven van ontspanning na een lange dag. Ook kunnen de pulserende en masserende waterstralen een verbeterde bloedsomloop stimuleren.

Een thuis sauna bouwen

Wil je graag een sauna thuis in je badkamer bouwen, dan heb je een behoorlijk formaat badkamer nodig. Is dat niet het geval, dan kun je hiervoor natuurlijk ook de zolder of een slaapkamer gebruiken als je daar ruimte over hebt. Een infrarood sauna kun je in principe overal plaatsen, maar houd er wel rekening mee dat zo’n sauna behoorlijk veel stroom trekt. Een sauna kun je overigens ook prima in de tuin bouwen in een tuinhuisje.

Genieten in een whirlpool

Je kunt ook in je eigen badkamer genieten van een whirlpool. Het is namelijk heel goed mogelijk om een ligbad met whirlpoolfunctie te installeren. Dat kan ook een groot bad zijn waar je met meer personen in kunt zitten als je daar de ruimte voor hebt. Lekker afkoelen in het bubbelbad is natuurlijk een leuk alternatief voor de koude douche na een kwartiertje in de sauna.

Nooit meer wachten op je beurt met een dubbele wastafel

Zeker als je een groot gezin hebt kan er filevorming ontstaan bij de wastafel. Als iedereen ’s morgens haast heeft met tanden poetsen, haren en make-up doen, dan kan dat leiden tot ergernis. Met een royale spiegelwand en een dubbele wastafel kun je de wachttijd in de badkamer in ieder geval een stuk korter maken.

Inspiratie opdoen voor een spa badkamer

Je kunt uitgebreid online inspiratie opdoen als je je badkamer een upgrade wilt geven. Zowel qua kleuren als qua badkamermeubilair is er namelijk veel te kiezen en zijn er ook badkamertrends die je kunt volgen. Als je vooraf ongeveer weet wat je zoekt, dan kun je bij het bezoeken van een badkamershowroom wat gerichter kijken naar wat het moet gaan worden. Vaak kan er ter plaatse een 3D tekening worden gemaakt zoals dat ook met keukens gebeurt. Op die manier kun je alvast een goede indruk krijgen hoe het straks gaat worden. Zorg er wel voor dat je de maten van de badkamer beschikbaar hebt en dat je weet waar de aansluitpunten voor stroom zitten of moeten worden aangelegd.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *