Maastricht magazine >
lifestyletravel

Griekenland: Eilandhoppen over de mooiste eilanden

Griekenland: Eilandhoppen over de mooiste eilanden
Artikel begint onder de advertentie

Veel mensen weten het niet, maar Griekenland telt in totaliteit maar liefst meer dan 6.000 eilanden. Dat maakt het land de meest geschikte locatie om te gaan eilandhoppen. Het moet wel gezegd worden dat slechts het kleinste deel van deze eilanden daadwerkelijk is bewoond. Elk Grieks eiland kenmerkt zich wel door diens eigen unieke charme. Ben jij ook van plan om een vakantie te ondernemen naar Griekenland, maar wil je graag in eerste instantie ontdekken wat nu echt de mooiste eilanden zijn? Dat is mogelijk hier in dit artikel!

Het mooie, schilderachtige Santorini

In eerste instantie is er natuurlijk het prachtig mooie Santorini. Heel wat reizigers die reeds een groot aantal Griekse eilanden hebben bezocht zijn het er met elkaar over eens dat het schilderachtige Santorini het mooiste is van allemaal. Het begint eigenlijk al op het moment dat je (tijdens een eilandhoppen vakantie) komt aanvaren. Van zodra je Santorini in de smiezen krijgt vallen in het bijzonder de enorme rotsen op welke uit de zee oprijzen met daar bovenop de schilderachtige dorpjes. Alleen al het uitzicht dat je op dat ogenblik krijgt is voor veel mensen voldoende om het prachtige Santorini te gaan ontdekken.

Een vergissing die veel mensen maken wanneer ze Santorini bezoeken is dat ze hoofdzakelijk in het zuiden blijven hangen. Hoe mooi en gezellig het zuiden van het eiland ook mag zijn, dat neemt niet weg dat het noorden eveneens over enkele fantastisch mooie plaatsen beschikt. Bovendien is dit de streek waar je de meeste (en beste) wijnboerderijen van het eiland aantreft. Absolute aanraders tijdens een bezoek aan Santorini zijn een wandeling maken door het plaatsje Oia en het boeken van een overnachting in een klifhotel. Dit laatste levert je gegarandeerd een wondermooie zons- opgang en ondergang op!

Santorini Griekenland
Santorini by night

Kefalonia, minder bekend, maar zeldzaam mooi

Dat het niet alleen de bekendste eilanden zijn van Griekenland die zich kenmerken door een wondermooie natuurpracht wordt meteen duidelijk wanneer je Kefalonia bezoekt. Ondanks de geringe bekendheid die het eiland op moment van schrijven geniet moet het gezegd worden dat net daar de kracht van deze plaats in terug te vinden is. Er ontvouwt zich hier immers een prachtig stukje paradijs waar je als bezoeker nog steeds in een relatieve rust van kan genieten. Breng je een bezoek aan dit eiland? Dan zal je het er ongetwijfeld over eens zijn dat haar unieke karakter er voor zorgt dat ze thuishoort op de lijst met mooiste eilanden van Griekenland.

Tijdens een bezoek aan Kefalonia is het de moeite waard om even te verdwalen in het prachtige en zeldzaam mooie binnenland van het eiland. Het binnenland is dan ook weelderig begroeid en beschikt over tal van kleurrijke bloemen en planten. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de geweldig mooie kustlijn van Kefalonia. Deze laat op het eerste zicht zelfs vermoeden dat je, je ergens in de Caraïben bevindt. Van alle stranden is Myrtos Beach ongetwijfeld de mooiste. Het hagelwitte strand zorgt hier gecombineerd met de prachtige azuurblauwe zee voor een betoverend mooie omgeving. Lees gerust andere tips over Kefalonia, want er is meer te doen dan men op het eerste moment denkt.

Kefalonia Griekenland
Myrtos Beach Kefalonia

Zakynthos; één van ’s werelds mooiste eilanden

Wanneer er lijstjes worden opgesteld met de mooiste eilanden op deze planeet is de kans bijzonder groot dat ook de naam ‘Zakynthos’ er op is terug te vinden. We kunnen dan ook met recht stellen dat dit eiland tot het mooiste behoort wat Griekenland te bieden heeft. Op dit idyllische eilandje kan je werkelijk heel wat moois ontdekken. Van de indrukwekkende historie die zich hier heeft afgespeeld tot de prachtige zandstranden en de kristalheldere zee.

Een van de beroemdste plaatsen die je kan ontdekken op het Griekse eiland Zakynthos is ongetwijfeld Navagio Beach (Shipwreck Beach). Beklim hier zeker een hoge klif (maar wees voorzichtig) en geniet op die manier van een ronduit fenomenaal uitzicht op het beruchte smokkelaarsschip Panagiotis. Dat is echter lang niet alles wat het eiland Zakynthos te bieden heeft. Je ontdekt hier ook tal van prachtige, kleine dorpjes en uitnodigende olijfboomgaarden. Ook de vaak diep verscholen baaien zijn absolute troeven die je op dit eiland kan ontdekken.

Navagio Beach Zakynthos, Griekenland
Shipwreck Beach Zakynthos

Elafonisos, het eiland met het mooiste strand van Griekenland

We zouden hier nu natuurlijk nog Kreta kunnen benoemen, maar we hebben toch gekozen voor de underdog. Ongetwijfeld één van de mooiste eilanden van Griekenland luistert naar de naam ‘Elafonisos’. Ook voor dit eiland geldt dat ze nog niet zo bekend is waardoor je hier nog altijd kan genieten van een uitzonderlijke rust. De meeste mensen brengen slechts één dag door op het eiland, maar dat is eigenlijk zonde. ’s Avonds kan je hier dan ook genieten van een prachtige zonsondergang, misschien wel één van de mooiste van heel Griekenland. Elafonisos staat er verder om bekend het mooiste strand van Griekenland te huisvesten. Het gaat hierbij om het zogenaamde Simos Beach. Dit strand is niet alleen prachtig om te zien, het is er ook zeer aangenaam vertoeven. Vergeet ook zeker niet om je snorkelset mee te nemen, want het water rond dit strand staat er om bekend wondermooi te zijn.

Elafonisos strand Griekenland

Lees ook…

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *