Maastricht magazine >
lifestyletravel

Zwarte stranden: de gaafste op een rij

Zwarte stranden: de gaafste op een rij
Artikel begint onder de advertentie

Hoewel iedereen nu nog in de ban is vanwege het coronavirus, kun je natuurlijk wel al dagdromen over waar je je volgende vakantie wilt gaan vieren. Eerder zette ik voor jullie al de mooiste roze stranden op een rijtje, dit keer zijn de zwarte stranden aan de beurt. Want hoe gaaf ziet dat er uit?! Ontdek hier waar je deze zwarte stranden kunt vinden!

Reynisfjara, Vík í Mýrdal, Ijsland

Wauw. Hoewel je niet met warmte naar dit strand toe gaat, ziet het er wel onwijs gaaf uit. Het strand Reynisfjara ligt naast het schilderachtige vissersdorp Vík í Mýrdal aan de zuidkust van Ijsland. Je ziet op dit zwarte strand mooie basaltformaties met ook grotten die zichtbaar worden als het eb is. Let erop als je dit strand bezoekt dat er vaak erg veel wind staat en dat de golven hier ook sterk en onvoorspelbaar zijn. Voor de fans van Game of Thrones: Reynisfjara werd in seizoen 7 gebruikt als filmlocatie voor Eastwatch-by-the-sea.

Ficogrande, Stromboli, Italië

Het strand Ficogrande ligt op het Italiaanse eiland Stromboli. Een klein vulkaaneiland ten noorden van Sicilië waar nog geen 700 mensen wonen. De vulkaan Stromboli is al duizenden jaren continu actief en is de meest actieve vulkaan van Europa. Het strand Ficogrande bestaat dan ook uit zwart vulkaanzand. Vanaf dit strand heb je een indrukwekkend uitzicht op de vulkanische rots Stormbolicchio. Dit is een oude vulkaan waarvan alleen de kern nog zichtbaar is.

Je kunt de vulkaan met een dagtocht per boot bezoeken vanaf Sicilië of Napels. De boten varen meestal pas terug als het donker is zodat je een uitbarsting goed kan zien vanaf zee.

Waianapanapa Beach, Maui, Hawaï

Het magische zwarte strand Waianapanapa Beach ligt in het Waianapanapa State Park in Maui, Hawaï. Het is een privébaai dat omringd wordt door vulkanische rotsformaties. Deze zijn ontstaan door golven die breken over het hete lava die uit de vulkaan Haleakala stroomt. Door het felle contrast met het groene regenwoud en het turquoise water van de Stille Oceaan komt het diep zwarte strand nog mooier uit.

Playa de Ajuy, Fuerteventura, Spanje

Playa de Ajuy is een zwart zandstrand dat zich tussen twee ravijnen bevindt in Fuerteventura, Spanje. Hoewel het misschien verleidelijk is om hier een duik te nemen wordt dit afgeraden vanwege de sterke stroming. Dit neemt niet weg dat je in dit schilderachtige gebied met een vulkanische kustlijn een prachtige wandeling kunt maken.

Hebben jullie al eens zwarte stranden gezien? Waar was dit?

Lees ook…

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *