Maastricht magazine >
lifestyletravel

De mooiste roze stranden op een rijtje

De mooiste roze stranden op een rijtje
Artikel begint onder de advertentie

Oké, van zon, zee en strand wordt bijna iedereen wel blij. Maar wat dacht je dan van roze stranden. Roze?! Ja ROZE! Er zijn dus een aantal plekjes op de wereld waar je lekker met je billen kan relaxen op een mooi, roze gekleurd strand.

Wij maakte voor jou een overzichtje waar je deze Pink Beaches kan vinden. Ook al ben je misschien net terug, boek dan bij deze gelijk maar je volgende vakantie. Want waarom een ‘gewoon’ strand, als je ook op een roze strand kan liggen? Mocht je van een mooie Insta feed houden dan levert dit je sowieso wat mooie plaatjes op.

Pink Beach, Komodo Island, Indonesië

Hoewel je bij Komodo Island misschien als eerst denkt aan de grote komodovaranen die er op het eiland rondlopen, is er hier nog veel meer te ontdekken. In het Komodo National Park vind je namelijk ook dit prachtige roze strand.

Door de overblijfselen van het koraal ontstaat een soort rood zand. Als dit eenmaal vermengt met het witte zand van het strand krijg je uiteindelijk deze mooie roze kleur.

Tangsi Beach, Lombok, Indonesië

Mocht je toch al naar het Komodo eiland gaan, bezoek dan ook gelijk het eiland Lombok. Of andersom natuurlijk. Ook hier is een mooi roze strand te vinden.

Pink Sands Beach, Harbor Island, Bahamas

Op Harbor Island op de Bahamas vind je Pink Sands Beach. De lichtroze kleur van het strand zou hier komen door de Foraminifera. Dit zijn microspoische kleine dieren met felroze of rode schelpen.

Elefonisi Beach, Kreta, Griekeland

Kreta heeft een paar roze stranden, maar de bekendste is toch wel Elefonisi Beach. Hoewel de kleur in het echt wat minder roze is dan de meeste Instagram foto’s doen geloven, is het niet minder indrukwekkend.

Spiaggia Rosa, Budelli, Italië

Één van de roze stranden die de wereld rijk is bevindt zich in Italië op het eiland Budelli. Helaas is het strand inmiddels veel minder roze gekleurd dan dat hij eigenlijk hoort te zijn. Dit komt voornamelijk door het toerisme in Budelli wat begon te stijgen.

Bezoekers van het strand namen het roze zand mee om het te houden als souvenir of om het door te verkopen. Hierdoor is er veel roze zand verloren gegaan en heeft de Italiaanse regering in 1994 ook besloten om het betreden van het strand illegaal te maken voor toeristen. Op deze manier hopen zij dat het strand kan herstellen en zijn mooie tint kan behouden. Het zand is momenteel voor ons dus alleen te bezichtigen doormiddel van een boottrip waarbij ze langs het strand varen.

Zijn jullie al eens naar een van deze roze stranden geweest? Of hebben jullie nog andere roze stranden gespot? Let us know!

Lees ook…

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *