Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Industrieel wonen

Industrieel wonen
Artikel begint onder de advertentie

Één van de meest trendy woonstijlen op dit moment is toch wel industrieel wonen.

Waar voorheen deze woonstijl alleen voorbehouden bleef voor bewoners van lofts met hele hoge plafonds en oude fabrieken, is deze look tegenwoordig ook prima toe te passen in iedere woning.

Een industriële werkplek in de woonkamer.

Industrieel wonen kenmerkt zich door stoer materiaalgebruik, natuurlijke kleuren en robuuste meubelen.

De koffiehoek bij Van der Valk in Hoorn

In de meeste woonprogramma’s op TV is het vaak de keuze van de man. Logisch omdat industrieel toch een stoere, sterke look heeft. Veel mannen zullen zich willen identificeren met deze woonstijl. Toch vind ik het persoonlijk niet alleen mannelijk.

Wat te denken van een open vakkenkast van grof hout en zwart metaal? Super stoer, maar kom op, de doorsnee man heeft geen idee wat hij in die vakken neer zou moeten zetten. En daar, daar komt de hand van de vrouw. Met een paar accessoires van hout, met wat zwarte decoratie, planten of kandelaars met een stoere look is het ineens huiselijk, zonder zijn gezicht te verliezen.

Een grove kast van hout en staal, gevuld met stoere plantjes.

Industrieel is ook een stijl die zich prima laat combineren. Als je muren met een donkere kleur hebt, dan is de combinatie met boutique chique snel gemaakt. Wat kussens van fluweel, hier en daar wat gekleurd glas en messing accessoires en de mix met industriële meubels is zo gemaakt.

Zijn je muren licht? Denk dan eens aan een combinatie met Scandinavisch. Persoonlijk één van mijn favoriete combinaties.

Maar eigenlijk zijn bijna alle combinaties wel mogelijk. Door te combineren creëer je een eigen stijl.

Je kunt natuurlijk ook klein beginnen, wat te denken van een stoere lamp? Bij onder andere robuustetafels.nl vind je de mooiste industriële lampen.

Hanglamp Nerola

Of zoek wat leuke items bij elkaar en hang een stoer rek of plank aan de muur om ze te presenteren.

Zelf heb ik 2 vintage camera’s in een stolp op een steigerhouten plank staan. De plank hangt met leren riemen aan de muur.

Mijn laatste tip, kijk eens goed rond thuis. Het is natuurlijk ook goed mogelijk om je bestaande meubels of accessoires een industriële look te geven. Veel meer dan zwarte verf is er vaak niet nodig. Zo creëer je een stoere look zonder dat het je direct al veel kost!

Het onderstel verfde ik mat zwart, het chroom werd mat geschuurd en de zitting kreeg zijn uitstraling door na het kaalschuren een zwarte meubelwas te gebruiken.

Gerelateerde blogs

    Reacties (1)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *