Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes februari 2022

Kringloopkoopjes februari 2022
Artikel begint onder de advertentie

Februari is weer omgevlogen en we gaan langzaamaan weer richting het voorjaar. Meteorologisch is de lente al gestart en ik ben er zo enorm aan toe dat ik zelfs al aankopen heb gedaan bij de kringloop met het oog op heel lekker weer.

Noppes Opmeer

We starten februari met een rondje kringloop waar we al even niet waren geweest. Ik was specifiek op zoek naar een lampenkap en dat is gelukt. Natuurlijk was dat niet het enige dat we meenamen. Zo nam ik onder andere nog een goot mee voor onder mijn bureau, een roze Amstel bierpul en een hondenmand (waar het zwarte kussen van de vorige kringloopkoopjes blog in paste).

Het waren meer praktische dan mooie aanwinsten deze keer.

De lampenkap was voor de schemerlamp van vorige maand, die ik met klei van Action en een restje muurverf een nieuwe look gaf.

Op het windlichtje stond een fel gekleurde papagaai welke ik met een glaskrabbertje heb verwijderd. Na het lappen van de raampjes zette ik er twee kleine beeldjes in.

De hand staat bij de Boeddha die ik vorige maand kocht op de overloop boven.

Woord en Daad Haarlem

Het was even zoeken naar een parkeerplekje en ook even zoeken naar de ingang. Maar Woord en Daad in Haarlem is een leuke kringloop, niet enorm groot, wel veel kleding en bovenal vriendelijke mensen en vriendelijke prijzen.

Van de stoommand ga ik twee hangers voor aan de muur maken. Ik zal dan een deel voorzien van macramé, zodat daarachter bijvoorbeeld luchtplantjes kunnen hangen.

Snuffelmug Haarlem

Snuffelmug is een kringloopwarenhuis, met ook een vestiging in Heemstede. Het is een enorm pand met parkeergelegenheid voor de deur. Dit is een kringloop waar je echt nog kunt snuffelen en graaien in bakken met van alles en nog wat. Veel artikelen zijn niet geprijsd, maar aangekomen bij de kassa blijkt dat ook geen enorme ramp te zijn, de schade van onze gezamenlijke aankopen was €3,50,

Van deze mand wil ik graag een lamp gaan maken, of misschien zet ik er een glas in en maak ik er draden aan zodat hij aan een tak in de tuin kan hangen.

Zolder023 Haarlem

Zolder023 is de grootste kringloopwinkel van Haarlem, deze zit in een pand waar voorheen een Ford garage gevestigd was. Het pand was prachtig met een grote glazen pui. De winkel voorraad bestond uit echt alleen maar nette spullen, maar daar waren de prijzen ook naar. Zoals gebruikelijk gingen we niet met lege handen naar huis, maar ik heb ook echt heel veel laten staan omdat ik die items gewoon veel te duur vond.

In januari kocht ik een rond jute kleed voor de woonkamer. Nu heb ik er voor €9,95 één op reserve. Wel zo handig met twee honden die hem als ruggenkrabber gebruiken!

Rataplan Haarlem

Laatste stop van onze shop till you drop dag was Rataplan. Toen we er bijna waren bleken we er al eens geweest te zijn. We zien blijkbaar zoveel kringloop winkels dat we het gewoon vergeten waren. Rataplan Haarlem is een tamelijk rommelige vestiging van Rataplan, maar als je goed zoekt vind je nog wel wat leuks voor een leuke prijs.

Schoenen, een elpee en een droomvanger met wat schelpjes namen we mee naar huis.

Deze sneakers waren €5,- en nog helemaal nieuw. Ik nam ze mee voor één van mijn nichtjes.

Noppes Hoorn

Noppes Hoorn bezochten we meerdere keren deze maand. Het is gewoon mijn favoriete kringloop. In de tijd dat ik drie dagen per week werkte kwam ik er altijd twee keer per week. Zo erg is het nu niet meer, ook omdat we nu iets verder weg wonen, maar twee tot drie keer per maand halen we met gemak.

Een lampenkap, vaasje en kandelaar. De kap kocht ik voor het toilet beneden. Ik heb al een jaar behang liggen maar ben er nog niet aan begonnen, dus de lamp is ook nog niet opgehangen.

Het tweede bezoek leverde opnieuw een hanglamp (€7,50) op. Deze keer voor de hal. Nog een hele mooie glazen en zeegras vaas en de hangpot van rotan is voor in de tuin.

Zomaar midden op een dinsdag vond ik deze spullen voor €4,90 bij elkaar. De lichtpaarse kandelaars (€0,50 per stuk) zijn van Bloomingville, de gouden is van House Vitamin (€0,70).

Rataplan Hoorn

Omdat Rataplan toch in de buurt van Noppes ligt bezochten we deze natuurlijk ook. Eerlijk gezegd word ik nog niet heel warm van Rataplan. De prijzen zijn hoger dan Noppes en het aanbod is niet zo groot, voor mijn gevoel in elk geval.

Evengoed niet met lege handen naar huis. Ik kocht opnieuw wat glazen items, leuk op een dienblad met het eerste voorjaars zonnetje in huis.

Dorcas Andijk

Na een van onze bezoekjes aan Noppes wilde ik graag nog een bezoekje aan Dorcas in Andijk brengen. Helaas gooide de storm en aangekondigde code rood, roet in het eten. We hadden 10 minuutjes de tijd om de winkel door te rennen. Dat is gewoon niet genoeg tijd om lekker te neuzen. Hopelijk volgende maand een nieuwe poging.

Ik zag deze staan en vloog er direct heen. Ik vond het zo een mooie verzameling bij elkaar, dat ik er gerust wel een flink bedrag voor neer wilde leggen. Helaas waren deze niet te koop.

Wat ik wel kocht was een klein stolpje en twee glazen vaasjes.

De flessen kregen een makeover wardoor je niet meer ziet dat ze van glas zijn (zie: DIY terracotta vaas). De Bloomingville kandelaars van Noppes Hoorn kregen alle drie een ander kleurtje (Bakery Brown en Brave Ground van Flexa en Gnoes van Gamma).

Noppes Purmerend

Ook bij deze vestiging van Noppes waren we al een tijdje niet meer geweest, maar omdat we in de buurt waren wipten we er weer eens binnen.

Wederom gingen er glazen kandelaars mee naar huis en een vrolijke p(l)anterpot. Toppunt van de dag was de vaas in de vorm van een fles wasmiddel. Ik zie op Instagram geregeld de fles vazen van Foekje Fleur voorbij komen. Deze is helaas niet van haar, maar toch moest hij zeker mee naar huis.

De fles kreeg dezelfde week een andere kleur. Ik kocht hem voor €3,50, onderop zat de originele prijssticker van €39,95 nog.

En ook de plantenpot kreeg een nieuwe look, net als de gouden kandelaar van Noppes Hoorn, beide zijn nu mat zwart.

De Groene Sluis Lelystad

Omdat ik mijn moeder naar een afspraak in Lelystad moest brengen, maar blijkbaar geen klok kan kijken (we waren een uur te vroeg!!), konden we een bezoekje brengen aan de Groene Sluis. En zo blij dat we dat hebben gedaan!

Hij staat niet op de foto, maar tijdens ons rondje zag ik een opgerolde matras topper in plastic staan.
Omdat onze oudste een boxspring had gekregen waren we daar nog naar op zoek. Hij zag er als nieuw uit, maar de maat stond er niet op en een prijsje was ook niet te vinden. Dus nagevraagd en voor €17,50 mocht ik hem meenemen. Bij het los halen van het plakband om hem te meten, bleek hij nog helemaal nieuw te zijn. De verpakking was nog dicht en het etiket zat er nog in. En het bleek precies de goede maat te zijn. Thuis gekomen eens gezocht op de Tussöy van Ikea, die blijkt gewoon €189,- te kosten. Wat een geluk dat ik niet zo goed in klokkijken ben!

Naast de topper vond ik ook nog een nieuwe hangstoel voor €3,50, een Ajax bordje voor de kamer van onze zoon, twee leuke koffiekopjes, en mijn man vond een Cadac Safari Chef voor €6,50. Daar was ik vorig jaar enige tijd naar op zoek voor onze volgende zomervakantie, maar ik kon hem nooit in de buurt vinden. Zo zie je maar dat je het vindt als je niet zoekt.

Rataplan Lelystad

Nadat we mijn moeder op tijd hadden afgezet, bezochten we in de tijd dat we moesten wachten Rataplan nog even. Het was ons duurste kringloop bezoek ooit! €96,60 was de totale schade, maar we hebben er echt flink wat elpees bij.

De glazen lampenkappen waren 2,95 per stuk. Ik denk niet dat men wist wat het waren, want ze stonden gewoon tussen de glazen vazen. Het rieten kastje heeft nog geen bestemming, maar kon ik voor €4,95 niet laten staan.

Foto van de 12 elpees die we vonden bij Rataplan, super blij mee, maar nu is onze kist wel vol. We hebben al zin in heerlijke zomeravonden in de tuin, lekker muziek luisteren. Wij kunnen niet wachten.

Gerelateerde blogs

    Reacties (1)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *