Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes april 2019

Kringloopkoopjes april 2019
Artikel begint onder de advertentie

Omdat ik door mijn huidige baan dus een stuk minder vaak kringloopwinkels kan bezoeken besloten we april af te trappen met een bezoekje aan een kringloop buiten onze regio.

De wand naast de kassa

Vrijdag 5 april bezochten we Acht+ in Amersfoort. Het was een hele nette middelgrote winkel, het aanbod kleding was hier niet enorm, maar wel netjes gesorteerd. Het meeste was schappelijk geprijsd (Diesel jeans €5,95), andere stukken juist niet (G star jeans €19,95). Overigens spotte ik wel weer een enorm leuk idee bij de paskamer. Inspiratie vind je overal, deze deel ik even met jullie. De zijkant van het pashokje was bekleed met een soort dakplaat en in een vervaagde roodtint geverfd, waardoor het de look van een zeecontainer kreeg. Samen met de zwarte randen en de binnenkant van OSB platen zag het er erg industrieel uit.

De paskamer

De boekenafdeling was in verhouding heel groot, er waren mogelijk wat schatten tussen de schilderijen te vinden, maar voor de twijfel gevallen moest wel dieper in de buidel getast worden. Verder waren er meubels en natuurlijk woonaccessoires om de kringloop compleet te maken.

Kringloop Acht+ in Amersfoort

Uiteindelijk vonden wij alleen wat leuke items tussen de woonaccessoires. Een mooie bak van teakhout voor €5,95, een grillige stronk voor een theelichtje voor maar €0,40 en een masker voor €1,95.

Noppes in Grootebroek

Omdat we zaterdag twee afspraken hadden in de buurt van Noppes Grootebroek, hebben we daar ook “even” een rondje gedaan.

Een krukje waar ik een zitting voor wil gaan macramé-en voor €0,50, en een doos met dinerkaarsen voor €0,80 voor één van mijn vele kandelaars. En wat te denken van een lekker gek DVD rek voor in onze stacaravan voor maar €4,50?!? Gelijk nog 2 DVD’s gekocht, want zonder Netflix stappen we gewoon over naar ouderwets DVD’s kijken. Ik weet het… Zo 2010!

Noppes Zwaag

Een paar uurtjes vrij op vrijdag middag voor er weer een afspraak gepland stond leverde deze spulletjes op. Geen grote schatten, al ben ik erg blij met de kist. Deze koste €3,- en was nog zo nieuw dat hij nog zijn originele prijskaartje van €15,99 eraan had hangen. Hij werd thuis gelijk gevuld met het honden speelgoed. Ik vind het echt super dat de deksel erop kan als er al genoeg speelgoed van de hond op de vloer ligt!

Speelgoedkist voor de hond

27 April, Koningsdag: nat, koud en erg vroeg. Dat vat onze trip naar Bovenkarspel het beste samen denk ik. Op een piepbeestje voor de hond na vonden wij bijzonder weinig. Gelukkig waren we in gezelschap van kleine kinderen, waaronder mijn neefje van 4, die wel nog aardig wat speelgoed vond.

De vondsten van de vrijmarkt in Blokker.

Onderweg naar huis besloten we nog even door te rijden naar de vrijmarkt bij ons in het dorp. Inmiddels was het droog en een beetje zonnig. Bij de eerste kraam vond ik de zilveren tafel (of omgedraaid een pot) en mijn man het raam. Verderop kocht ik de maskers samen voor €2,50 en aan het einde nog de olifant voor €0,50. Meer kocht ik wijs niet, met het oog op het verkoop klaar maken van het huis en het opslaan van mijn altijd nog immense voorraad woonaccessoires.

We konden het niet laten. Toch nog even rondje Noppes in Zwaag.

Zondag na Koningsdag toch nog even tussen het klussen in huis door een rondje Noppes gedaan.

Helemaal blij met mijn rol vliesbehang van €2,- en mijn broekriem van een PTT postzak. Ik zag ook nog 2 ikea bloempotten van waterhyacint staan voor €0,60 per stuk, dus die mochten ook mee. En bovendien is onze zoektocht naar een stevige, maar niet al te grote gereedschapskist ook voorbij!

Helaas deze maand niet heel veel foto’s van hoe de items er in huis uit zien. Bijna alles is vrijwel direct na aankoop in een verhuisdoos verdwenen. Erg ongezellig, want stal zo graag al mijn mooie kringloopkoopjes uit in huis. Maar nu we het huis verkoop klaar proberen te maken is dat even de beste oplossing.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *