Maastricht magazine >
travel

‘Zalig aan Zee’ slapen en vlees eten in Knokke

‘Zalig aan Zee’ slapen en vlees eten in Knokke
Artikel begint onder de advertentie

Een tip, waar vooral de mannen blij van zullen worden, is grillrestaurant Brasa in Knokke. De specialiteit van dit restaurant is namelijk vlees gebakken op houtskool. Het ‘dry aged’ (gerijpt in de koelcel) vlees kun je in een vitrine in de open keuken bekijken. Bij binnenkomst zien we ook meteen het bord van Gault Millau 2016 op de bar staan: Brasa is dé ontdekking van het jaar in Vlaanderen. Niet vreemd want de grillmaster is in de leer geweest bij Sergio Herman.

brasa restaurant knokke

Brasa is een winterse aanrader

Terwijl we de kaart bekijken gaat het al flink dampen in de keuken. De keuze is groot, maar de bestelling komt bij iedereen goed door. Op het bord zelf staat de garing ‘à point’ en in het vlees prikt een vlaggetje met de naam van het vlees. Ongeveer 300 gram vlees mooi in repen voorgesneden. Net als in een Amerikaans steakhouse kun je zelf je garnituur kiezen, zoals frites of een met kaas gepofte aardappel en frisse salades. Zelfs een eigen kommetje saus naar wens komt naast je bord. Voor de kinderen hebben ze heerlijke mini hamburgertjes op een lange prikker. En je kunt ook gaan voor gegrilde kip, kreeft of ananas. Alles is hier van een super kwaliteit. Dit is een modern maar ook gezellig restaurant, zeker in het herfst- en winterseizoen.

speelgoedwinkel Knokke

ZUTworld voor speelgoed en leuke hebbedingetjes

Als je de Kustlaan volgt dan kun je ZUTworld niet missen. Op een hoek ligt dit speelparadijs, maar eenmaal binnen zie je dat er nog veel meer is. Leuke woonaccessoires, grappige hebbedingetjes en heel apart speelgoed. Veel hout, zoals grappige krukjes of houten dieren. Speelgoedauto’s, die je nergens anders ziet, van klein tot een paar meter groot. Datzelfde geldt voor de knuffels. En het item van dit moment is de step in alle soorten, met aparte lampjes en grappige helmen. Een paradijs voor de kinderen, maar ook volwassenen worden hier verleid. Ik zie leuke make-up tasjes, beursjes en armbandjes. Voor de meisjes barbiepoppen in designerkleding en voor de jongens een soort Lego blokken met lichtjes er in. Een must om even naar binnen te gaan. Je komt zeker met een cadeautje naar buiten.

Zalig aan Zee Knokke

Gezellig slapen bij Zalig aan Zee in Knokke

Er zijn veel goede hotels en mooie appartementen in Knokke. Een leuk alternatief is een vakantiehuis, dat je voor een weekend, midweek of hele week kunt huren. Vooral fijn voor een groot gezin of als je met je familie gezellig bij elkaar wilt zijn. Spelletjes mee, strandwandelingen maken en vooral lekker eten. Zalig aan Zee heeft 6 vakantiehuizen, waaronder het huis in de Judestraat. Het huis is modern, strak en robuust ingericht. Robuust door het vele hout, de betonnen vloer en de keuken met eiland. De heerlijke zitbanken met kussens en de open haard zijn de warme tegenhangers in het huis. Als je maar een weekendje gaat, dan kun je natuurlijk uit eten gaan. Maar er zijn in Knokke zoveel goede traiteurs en zaken met vers eten, dat je ook snel iets thuis op tafel hebt getoverd. Oeps, je moet hier toch wel een klein beetje de handen uit de mouwen steken, want je moet zelf je bed opmaken en afhalen.

Zie ook blogje van Juliette over minivakantie Knokke (2016). En blogje van Joy over stranden van Knokke tot St Tropez (2011).

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *