Maastricht magazine >
lifestyleinterieur

Zo geniet je optimaal van lange zomeravonden in de tuin

Zo geniet je optimaal van lange zomeravonden in de tuin
Artikel begint onder de advertentie

Nu we bij het warmere seizoen zijn aangekomen worden de avonden langer en de sfeer zwoeler. Dit zijn de perfecte tijden om avonden lang te genieten van jouw tuin! Met deze tips maak je optimaal gebruik van alle ruimte en mogelijkheden die je in de tuin hebt, voor een onvergetelijk heerlijke zomer.

Een comfortabele zithoek

Het begint allemaal bij een heerlijke plek om te zitten. De ideale zithoek in je tuin is comfortabel, stijlvol en gezellig. Je hebt misschien al een zithoek of tuinset. Die maak je leuker én zachter door kussens toe te voegen. Zet er een tafel bij, doe er eventueel een kleedje overheen en je hebt al een goede basis. 

Nog een extra tip die zowel praktisch als comfortabel is: een voetenbankje met opbergruimte. Je kunt dan lekker achterover leunen met de voetjes omhoog en hebt aan het einde van de avond een handige plek om losse kussens of andere spullen in op te bergen. Er zijn tal van leuke dingen die je tuin opfleuren.

Kies voor een comfortabele zithoek als je in de zomer wilt genieten in de tuin.

Gezellige decoratie

Planten maken de tuin en brengen een hoop sfeer en stijl met zich mee: die kunnen dus niet ontbreken. Hiervoor kun je een perkje aanleggen, maar als je graag schuift met de indeling of als de planten in de winter weer naar binnen moeten, kun je ze ook in mooie bloempotten plaatsen. Wel is het eigenlijk het makkelijkst om winterharde planten te gebruiken.

Je kunt de zithoek in je tuin ook makkelijk een kleine make-over geven met een vloerkleed. Het is dan net alsof je huiskamer naar buiten is verplaatst! Mocht een zomeravond een keer wat koeler uitpakken heb je toch warme voeten. In dat geval zou je zelfs jouw favoriete dekentje voor op de bank mee naar buiten kunnen nemen.

Er zijn nog zoveel meer gezellige items om je tuin mee te decoreren! Zo maakt een canvas of spiegel aan de muur of schutting het net wat huiselijker, en houdt een vuurkorf je lekker warm. Misschien heb je binnen wel spulletjes staan die je niet meer gebruikt en in je tuin een tweede leven krijgen. Laat je creativiteit er maar op los, want een goed tuinontwerp is essentieel voor een fijne tuinbeleving.

Genieten in je tuin deze zomer kan ook prima in een eggchair.

Sfeervolle verlichting

De avonden mogen dan wel langer zijn, maar op een gegeven moment wordt het toch echt donker. Bovendien maakt sfeervolle verlichting een tuin pas echt een knusse plek! Het makkelijkste is om leuke verlichting te kiezen waar je geen stopcontact voor nodig hebt. Met een stopcontact in de tuin heb je meer opties, maar ook zonder is er veel leuke verlichting.

Zo zijn er ontzettend veel prachtige lampen in verschillende stijlen die op zonne-energie werken. Overdag laden ze zichzelf op en ‘s avonds kunnen de lampen aan. LED lampen zijn ook een optie: die werken meestal op een batterij of accu. Van tafellampen tot vloerlampen, snoerverlichting en meer: voor elke tuin is er wel wat moois te vinden.

Ten slotte heb je voor kaarsen natuurlijk helemaal geen stroomvoorziening nodig. Plaats je ze in een lantaarn dan is dat extra veilig, daar waaien de kaarsen niet uit en het geeft ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan de inrichting van jouw tuin.

Ook in de zomer wordt het donker in de tuin: gebruik daarom gezellige verlichting.

Filmavond in de tuin

Een knusse, gezellige filmavond kun je in de zomer ook gewoon naar de tuin verplaatsen! Sterker nog, daar zijn meer dan genoeg leuke mogelijkheden voor. Ten eerste is het wel zo handig als de WiFi de tuin goed bereikt. De adviezen van Wifiwijs helpen je daarbij, mocht je er niet uit komen.

Wat lekkers bij de film? In de tuin kun je met een vuurkorf of barbecue ook popcorn maken! Gebruik 2 metalen vergieten en bind ze op elkaar met de maïskorrels erin, zodat ze een bol vormen. Op de barbecue gebruik je twee wegwerp aluminium bakjes. Maak ze goed heet en je hoort vanzelf de popcorn knallen. 

Marshmallows zijn trouwens ook makkelijk en lekker: je hoeft ze alleen maar op een stokje te prikken en boven het vuur te houden tot ze warm en zacht van binnen zijn.

Filmavond in je tuin; in de zomer kan het!

Een mini bar of keukenhoekje

Hoe leuk is het wel niet om je eigen bar of buitenkeuken te hebben? Dat kun je zo uitgebreid maken of simpel houden als je maar wilt. Van houten pallets kun je bijvoorbeeld een makkelijke en robuuste basis maken. Maak het af met een mooi blad en voeg een paar krukken toe. Jouw mini bar of keukenhoekje is nu klaar om ingericht te worden!

Geniet jij in de zomer ook altijd van lange avonden in de tuin?

Lees ook…

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *