Maastricht magazine >
beautyskincare

Het effect van trainen op je huid

Het effect van trainen op je huid
Artikel begint onder de advertentie

Samen met een top dermatoloog uit Engeland heeft het Zweedse beauty-tech merk FOREO onderzoek gedaan naar de effecten van trainen op de huid. Uit het onderzoek blijkt dat beweging de kwaliteit van de huid zeker verbetert, als deze goed uitgevoerd worden althans.

Trainen beïnvloed vele aspecten van de huid op een positieve manier. Het kan bijvoorbeeld cellulaire veroudering en acne tegen gaan en je huid laten stralen. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de verbeteringen van de huid. Onder andere de tijd van de dag, de duur van het programma en de intensiteit maken een verschil.

Welke training werkt waarvoor?

Stralende huid

Voor een stralende huid helpt een weerstand training in combinatie met yoga.

Verminderen van acne

Om acne te verminderen kun je gematigde intensiteit workouts doen zoals fietsen.

Verminderen van schade van vrije radicalen en een collageen boost

Het beste kun je een high-intensity interval workout zoals HIIT doen om schade van vrije radicalen te verminderen en je collageen een boost te geven.

Een training speciaal voor je huid

Mocht je geen idee hebben wat voor training je het beste kunt gaan doen: samen met een celebrity trainer heeft FOREO een workout samengesteld van 45 minuten. Door de combinaties van deze workout train je voor een gezonder lichaam én een betere huid. Hieronder het door hen samengestelde schema.

Belangrijk: maak je huid schoon na het sporten!

Vergeet niet om je huid schoon te maken na het sporten. Als je een goede workout achter de rug hebt kun je namelijk niet voorkomen dat je gaat zweten. Echter raken je poriën door het zweet verstopt en dehydrateert het je huid.

Een aanrader voor het schoonmaken van je huid na het sporten zijn de gezichtsborstels van FOREO. In 60 seconden tijd verwijder je hiermee alle bacteriën en vuil. Daarnaast is hij door het formaat ook makkelijk mee te nemen in je sporttas. Heb je hier nog nooit van gehoord? Eerder schreef ik al een blog over de slimme gezichtsborstel FOREO LUNA 3. Let op: vanwege Black Friday koop je deze nu met 25% korting!

Lees ook…

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *