Maastricht magazine >
beautyhair

Wishlist: Mason Pearson haarborstel

Wishlist: Mason Pearson haarborstel

In kader van alle pharmacie-geheimen die ik de afgelopen weken heb gedeeld, vraagt iemand mij naar de Mason Pearson haarborstel. Of ik zelf zo’n magische Maison Pearson hair brush heb en wat mijn ervaringen zijn. Helaas heb ik die niet. Toch luidt mijn advies: ‘Kopen!’ Een paar dagen later ontvang ik van de betreffende persoon per post uitgebreide verkoopinformatie van de Mason Pearson Brothers. Ik besluit de veelbelovende haarborstel op mijn wensenlijstje te zetten.

Artikel begint onder de advertentie

Ik bestudeer de vakliteratuur van de Mason Pearson Brothers in de tuin. Sinds ik mijn Joico haarborstel kwijt ben, reist mijn eco bamboo brush van Olivia Garden met mij mee tussen Amsterdam en Maastricht. Tijd dus voor een nieuw exemplaar, zodat ik op beide plaatsen een borstel heb liggen. Ik zet de Mason Pearson haarborstel op mijn wishlist. De haarborstel lijkt me een prima verjaars- of Sint-geschenk. Dan maar even wachten… Hoe heerlijk om een lijstje te hebben! Hoe fijn om straks te kunnen zeggen wat ik graag wil.

Waarom een Mason Pearson haarborstel? Omdat het een stukje geschiedenis is. Een dagelijks product met een ziel. De borstels uit Londen worden namelijk al sinds 1885 gemaakt. En nee, het is niet zomaar een ding. Op de haarborstels rust een patent. Het kussen masseert de hoofhuid en de afwerking zorgt dat het ding goed in de hand ligt. De haren van de borstel zijn afkomstig van een mannetjes varken of van nylon dat speciaal voor de brothers van Mason Pearson is gemaakt. Varkensharen zijn geschikt voor zacht, plooibaar haar. Nylon is meer geschikt voor diegenen die hun haarborstel normaliter door hun haar heentrekken van klit op klit. Er zijn ook combinaties van de twee te verzinnen, die dan weer geschikt voor andere haartypes zijn.

Mason Pearson info

Nu goed, je ziet de uitgebreide informatie. En ik heb ondertussen begrepen dat de haarborstel ook nog met de nodige informatie wordt geleverd en tatada een cleaning brush voor je hair brush. Wat de aanwinst doet? Dat hoop ik na mijn verjaardag te kunnen vertellen. Maar de reviews online beloven glanzende en gezond haar. Haar dat niet meer breekt en er al verzorgde uitziet door het enkel te borstelen. Het zou zomaar een verslaving kunnen worden…

Scroll naar beneden voor verkoopinformatie over de haarborstels van Mason Pearson. Je kunt natuurlijk ook bij de bro’s zelf de volledige documentatie opvragen. Hoewel… what about a weekend London to visit the Mason Pearson shop in Bond Street in person?

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *