Maastricht magazine >

Gucci

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Gucci is in 1921 in Florence opgericht door de Italiaanse Guccio Gucci. Guccio opende zijn eerste winkel in lederwaren nadat hij in hotels in Parijs en Londen werkte. Hier raakte hij gefascineerd door de luxe bagage van de gasten. Hij koos voor een geïndustrialiseerd fabricatieproces in combinatie met traditioneel vakmanschap. Gucci groeide met behulp van de drie zonen van Guccio en opende winkels in Milaan en Rome. Al snel bestond de collectie niet enkel meer uit koffers en tassen, maar werd uitgebreid met de iconische loafers en zijden en wollen items met het beroemde logo.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte Gucci voornamelijk canvas voor tassen. Het canvas werd uitgerust met twee G’s en een rood groene band. Een signature die het label tot vandaag de dag kenmerkt. Het is in de jaren 80 dat Gucci zichzelf wereldwijd positioneerde.

Gucci heeft tal van iconen door de jaren ontworpen, zoals de loafers en de handtas met het bamboe handvat. Vandaag de dag maakt het designer label onderdeel uit van de Franse modegroep Kering.

Designer

Frida Giannini volgde, eerst samen met 2 andere ontwerpers en later zelfstandig, Tom Ford op als hoofdontwerper. Sinds begin 2015 is Allesandro Michele creative director.

Collectie

Gucci heeft een heren- en damescollectie. Ook heeft het merk kinderkleding en een babylijn. Er zijn tevens tassen, schoenen, accessoires, (zonne-)brillen en diverse geuren van het Italiaanse label. Naast de prêt-à-porter lijn brengt Gucci een couture collectie uit met de naam Gucci Première. Unieke ontwerpen die voornamelijk op aanvraag gemaakt worden.

De volgende winkels voeren Gucci ()

21