Maastricht magazine >
fashion-news

Of je wil of niet: gothic is de nieuwe trend

Of je wil of niet: gothic is de nieuwe trend
Artikel begint onder de advertentie

Zagen we de afgelopen jaren de niemendalletjes op het toneel verschijnen, eerst voorzichtig als pyjama mode en later zelfs de nachtpon in de categorie show your underwear, gaat de trend nu nog een tikje verder. Voor de winter kleurt het negligé zwart. En daarmee doet gothic als modetrend haar intreden. En dat blijft niet beperkt tot een zwarte nachtpon. Zo was het gothic gehalte op de catwalk bij Marc Jacobs hoog. Volume, veren en leer kwamen voorbij. Maar ook Lanvin doet op romantische wijze mee. Maak je borst dus maar nat. Nog even en de donkere lippen vervangen de iconische Mac Ruby Woo lipstick. Drama queens is het nieuwe vrolijk.

Lanvin rijglaarsje, gothic dress Alessandra Rich en lace Stella McCartney
Lanvin rijglaarsje, gothic dress Alessandra Rich en lace Stella McCartney

Gothic het nieuwe zwart

Gothic sluit niet alleen aan bij het hoge nachtpon voor op straat gehalte, maar ook bij het zwart dat meer dan ooit het nieuwe zwart lijkt te zijn. Is 100% gothic misschien nog even een stapje te dramatisch voor je. Er zijn zeker items die je hebben wilt. Die romantische rijglaarsjes van Lanvin, die rock-‘n-roll ringenset van Marc Jacobs of die bijna onschuldige sweater met Zwarte Piet kraag.

Trui Marc Jacobs met gothic drama lippen
Trui Marc Jacobs met gothic drama lippen

Wat is dat gothic?

Gothic is een sub-rock cultuur die opbloeide aan het begint van de jaren 80. Soort van postpunk of new wave. Muziek en kleding spelen daarbij een belangrijke rol. Aanhangers van Gothic worden Goths of Goten genoemd. Men stelt dat goths kritisch in de maatschappij staan en filosofische vragen stellen. Wat dan weer niet maakt dat elke kritische persoon meteen een goth is. Zwart is leidend. Door sommigen gezien als de kleur van de rouw en daarmee krijgen Goths nogal eens het stempel depressief te zijn. Ach ja, goths combineren graag met paars en rood. En dat maakt ze dan weer zogenaamd diepzinnig. Maak ervan wat je denken wilt. Maar een kleine gothic touch aan je outfit, maakt deze zeker net iets spannender. Of je wilt of niet: gothic is de nieuwe trend!

Jet Night ringen Marc Jacobs
Jet Night ringen Marc Jacobs

Alle items vind je op Net à Porter. Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Marc Jacobs of wacht nog heel even tot ook de rekken van de retailers als H&M en Zara volhangen met gothic georiënteerde fashion. Foto boven Marc Jacobs gothic AW 2016/2017 show via fashionunited.com.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *