Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Trend: In je negligé een speltbrood kopen

Trend: In je negligé een speltbrood kopen

Misschien is de trend een afgeleide van studentes die in het park hun top zonder moeite uittrekken om in bh de zonnestralen te vangen. Wellicht ook sluit de lingerie trend aan bij de transparantie waar we zo naar opzoek zijn, denk aan systemen als Airbnb en Uber. Anno 2016 is niets meer wat je denkt dat het is. De wereld op z’n kop. Kleding met een hoog nachtgehalte sluit daarbij aan. Dit wordt een zomer van jurkjes die doen denken aan negligés en bh’s als top. Een gevaarlijke trend waarmee je makkelijk mis kunt gaan.

Artikel begint onder de advertentie

Kleding met kant is niet de enige trend die is gebaseerd op transparantie. Naast lingerie zijn ook doorkijk stoffen hot. Niets verhullende kledingstukken van transparante stof. We zagen deze trend al op de AW 2015/2016 catwalks en zomer 2016 is deze door vele modehuizen aangezet.

Transparant 20161

Gucci (SS 2016), Dolce & Gabbana (SS 2016) en Chanel (AW 2015/2016)

Zelf kocht ik 5 jaar geleden in Kaapstad een jurkje dat het midden hield tussen negiligé en party dress. Een prachtig stuk van satijn dat lang in mijn kast bleef liggen. In de wacht voor de juiste gelegenheid. Ik droeg het niemandsdalletje bijna een jaar later op de feestavond van de bruiloft van een vriendin. Een lingerie kledingstuk leent zich niet voor iedere gelegenheid. En dat maakt dat ik deze zomertrend een beetje vrees. Wordt dit de zomer van te dikke lichamen en vetrolletijes in lingerie-achtige jurkjes?! Houden jullie je alsjeblieft een heel klein beetje in?

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Balenciaga. Klik op de genoemde linkjes in de tekst voor meer informatie over de betreffende merken.

Foto boven allen SS 2016 v.l.n.r. Givenchy, Balenciaga, Givenchy

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *