Maastricht magazine >
musthaves

Basic lage laarzen om in te investeren

Basic lage laarzen om in te investeren
Artikel begint onder de advertentie

Waarvan ik ooit dacht dat het aan hype was, lijkt het een blijvend fenomeen. Lage laarsjes. En daarmee bedoel ik zoveel als plat en met lage schacht. Dus eigenlijk korte, platte laarsjes. En dan vooral in zwart. En die komen dan alweer jaren in alle soorten en maten. Dit zijn de modellen die niet in jouw kast mogen ontbreken. Advies? Investeer! Een paar goede, lage laarzen reist immers heel wat jaren met je mee. Of je nu voor een paar rijglaarzen, biker boots, klassieke chelsea’s of rock chicks gaat.

Jimmy Choo dawson

 

Biker boot van Jimmy Choo

Het begon met de biker van Jimmy Choo. Natuurlijk zijn er vele varianten. Zelf kocht ik een alternatief paar bij de Zara. Mijn dochter liep er jaren geleden ook al op (zie blog biker boots à la Jimmy Choo). Achteraf gezien was de investering in een paar Jimmy Choo’s door de jaren heen allang terugverdiend. Hoewel ik nog maar weinig mensen op bikers zie wonen, blijft de Jimmy Choo een altijd goed klassieker voor zo af en toe. Zo’n laars die je uiteindelijk toch in je kast wilt hebben staan. De biker boots van Jimmy Choo zijn er overigens in tal van varianten. Geen zin in een klassieker? Dan is de Dawson misschien jouw ding. Die biker heeft net even lekker wat meer gespen.

Rijglaarsjes Church

Ranger rijglaarsjes à la Saint Laurent

De rijglaarsjes waren er opeens weer twee jaar geleden. De biker leek plaats te maken voor de army boot. En dat dan in twee varianten. Enerzijds het dromerige, Holly Hobbie exemplaar en de stoere variant waar Saint Laurent mee op de proppen kwam (zie eerder blog over ranger laarsjes Saint Laurent). Die laatste wilde ik hebben. Na vele pogingen gevonden in Londen. Maar ze zaten voor geen meter. En dus koos ik een ander paar. 7x zo goedkoop en meer dan happy ermee. Voor dit jaar? Zo’n fijn paar brogues van Chrurch. Beste van twee werelden: klassiek en stoer.

Tods chelsea

Chelsea enkellaarsjes

Weer zo’n eentje waar ik stad en land voor ben afgereden. Mijn chelsea laarzen van Fred de la Bretonière. Vraag me nog af waarom ik die niet al jaren eerder heb gekocht. Voor dit jaar? Vind ik de meer klassieke brogues van Tod’s prachtig. Wil je iets hipper? Dan word je blij van de enkellaarsjes van Prada. Volledig conservatief? Dan zijn chelsea laarzen van Church jouw ding.

sartore enkellaars

Meer spice met rock chick laarsjes

Naast de genoemde rijglaarsjes, chelsea boots en biker boots heb ik nog tal van varianten in mijn kast liggen. Echter geen goed paar rock boots. Beetje een mix tussen biker boot en cowboy laarjes. Of een korte laars met spitse punt maar dan met net iets meer spice in de hak. Ze zijn sinds vorig jaar in opkomst. Bijna punk zo nu en dan. Met gespen en freubels. O.a. Givenchy heeft ze in de collectie (zal het de opvolger van de chain boot zijn). Zelf kies ik echter liever voor klassieke rock chicks. Mijn nieuwe, handgemaakte, Franse Sartore’s zijn mijn beste vriendjes. En ik weet nu al dat ze nog heel veel jaren meegaan. Die investering haal ik ik er uit. Ik hou nu eenmaal van dingen om te hebben, maar vooral ook om te houden!

Heb jij nog een paar ander platte laarsjes die in geen enkele kledingkast als essentials mogen ontbreken? Roep maar! Want basics kun je nooit genoeg hebben! O ja, ik kocht mijn Sartore’s bij Pauw in Maastricht.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *