Maastricht magazine >
musthaves

De pussy bow of pussycat bow is niet te missen

De pussy bow of pussycat bow is niet te missen
Artikel begint onder de advertentie

De pussy bow is een ding. En nee, dat komt niet doordat Melania Trump erin is gespot. Hoewel… nadat Melania op het toneel verscheen in de blouse, was deze op nog geen 24 uur uitverkocht. Het Gucci-ding kost dan ook maar een slordige 800 euro. En dat voor een blouse die terugvoert naar de 18e eeuw. Een blouse die halverwege de 20e eeuw door de Gibson Girls nieuw leven werd ingeblazen. Een blouse die ook daarna is gebleven. Een blouse die zo nu en dan in de designercollecties terugkomt. Zoals eind vorige eeuw in de collecties van Chanel en (Yves) Saint Laurent en zoals nu bij Gucci.

Iron Lady inspireert Melania Trump

Niets zo heerlijk als wanneer de kleding van de first lady onder de loep ligt. Of de bijna first lady dan (want vrijdag gaat het gebeuren). Toen Melania in haar pussy bow van Gucci op het podium verscheen, volgde op Twitter weldra de nodig zinspelingen de verwezen naar het ‘pussy’ deel. Op Twitter maakt men zich er nu eenmaal graag makkelijk vanaf (of zal ik hier die magere 140 tekens als excuus opvoeren?!). Maar hé, dat doet Melania zelf ook maar al te graag. Haar speech was immers geleend van Michelle. Dat lenen lijkt ze maar al te graag te doen. Nu eens van de first lady, dan weer van de Iron Lady. De pussy bow was immers het handelsmerk van de Iron Lady. Waar ze eerder de woorden van de first lady leende, probeert ze nu de kiezers met de look van Margaret Thatcher te strikken.

Bij Gucci zit de strik er goed in. Je shopt deze blouses bij Net à Porter.
Bij Gucci zit de strik er goed in. Je shopt deze blouses bij Net à Porter.

Pussy bow of pussycat bow

Beide namen kun je gebruiken. Hoewel we dat pussycat wel iets minder vaak zien. We hoeven je vast niet uit te leggen dat de naam een verwijzing is naar de strik die poezen of katten weleens om hun nek hebben. En dat is dus ook precies hoe je de blouse strikt. Alsof je jouw kat of hond een strik omdoet. Een top die eigenlijk niet in jouw kledingkast mag ontbreken. Een top die tot Joy haar favorieten behoort. Zie blogje van Joy met Amator pak en bow blouse van enkele seizoenen terug van de Zara en haar recente liefde voor de pussy bow van LaDress (die ze een week lang online deelde in de week op rij). En dan heb je dus de collectie van Gucci met tal van pussy bows.

Fijne, betaalbare pussy bow tops van de H&M
Fijne, betaalbare pussy bow tops van de H&M

De pussycat bow van de H&M

Geen zin om in de voetsporen van Melania te treden of weet jij je credit card sowieso wel beter te besteden (we zijn immers niet allemaal met Trump getrouwd), dan zijn er heerlijk veel alternatieven. Beste die we tegen het lijf liepen? Die hebben we ook online voor je gevonden. En das maar goed ook, want in Maastricht hing de blouse met strik alleen in mini-maten in de rekken. Het is de pussy bow van de H&M. In verschillende soorten en kleuren vanaf 20 euro, hoera! En dus zo online te bestellen. Strikken maar. Het podium is aan jou!

Foto Melania via Twitter van CBS. Scroll naar beneden voor verkoopinformatie of gebruik de labelfinder om jouw favoriete merk te vinden.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *