Maastricht magazine >
tips

Dag 3 in LaDress en anti-stress aankleedtips

Artikel begint onder de advertentie

Dag 3 van 5 dagen op rij in LaDress Couture blouse. Vandaag de zwarte in combinatie met een trackpants uit de tijd dat het woord zo ongeveer nog niet bestond. Daarbij hakken van Prada met strik. Kan natuurlijk net doen alsof het een bewuste keuze is. Dan bedoel ik het inspelen met mijn hakken op de bow van de blouse. Niets is minder waar. Het is het resultaat van hoe ik mij ’s ochtends aankleed. Een onderwerp dat overigens wel vaker aan tafel met vriendinnen voorbij komt. En dan heb ik het over de verschillende manieren waarop mensen zich ’s ochtends aankleden.

Ik leg alles klaar voor ik slapen ga aankleedmanier

Goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt ook als jij er dagelijks tip-top uit wilt zien, maar geen zin hebt in aankleedstress in de ochtend. Dan is het een kwestie van ’s avonds voor het slapen gaan je outfit klaarleggen. Hoe? Door stil te staan bij je agenda de volgende dag (dat is overigens sowieso nooit mis). Vervolgens kies je een outfit die de dag matcht. Hoe je dat doet? Door gebruik te maken van inspiratie plaatjes, door een bepaald stuk als uitgangspunt te nemen of door uren te dralen voor de spiegel met verschillende combinaties. Het maakt niet uit welke aanpak je hanteert. Voor jij gaat slapen, ligt jouw outfit al klaar. Een aanpak die overigens niet voor mij is weggelegd. Ik kies namelijk behalve op basis van agenda ook op humeur.

Ik zet de wekker lekker vroeg aankleedaanpak

Vroeg opstaan en verschillende setjes proberen. Dat kan natuurlijk ook ’s avonds, alleen hoef je dan niet extra vroeg op te staan. Uit gesprekken met vriendinnen weet ik echter dat er tal van mensen de wekker extra vroeg zetten om ’s ochtends minimaal 3 verschillende outfits te proberen alvorens hun uiteindelijke keuze te maken. Sommigen kiezen, ondanks deze aankleedmanier, uiteindelijk dan toch weer voor die altijd goed blouse met broek. Anderen komen door het veelvuldig dralen voor de spiegel steeds met een nieuwe combinatie op de proppen. Zien er daardoor nooit twee keer per jaar hetzelfde uit.

Catwalk aankleedinspiratie

Ik heb vriendinnen die de hele muur van hun kleedkamer vol hebben hangen met inspiratie. Plaatjes uit magazines. Ze scheuren ze uit en hangen ze aan de muur. Soms gegroepeerd naar functionaliteit, zoals party of zakelijk. Soms ook op basis van looks, zoals boho, zakelijk-chic en regenweer. Of jij nu ’s avonds je outfit alvast uitkiest voor de volgende dag of dit ’s ochtends doet, de plaatjes helpen je om met andere ogen naar de items in je kast te kijken.

German aankleedtips

Toen ik in Berlijn woonde en werkte, bedacht ik een nieuw aankleedsysteem. De organisatie waar ik werkte, verlangde een mantelpakje. Een broek was niet toegestaan. Dus dat betekende rokje met jasje of jurk met jasje. Mijn setjes hingen op een rij. ’s Ochtends pakte ik, bijna zonder te kijken, het setje vooraan in mijn kast. Had ik echt geen zin in het betreffende mantelpak, dan hing ik het midden in de rij terug. Droeg ik het wel, dan kwam het vervolgens weer achter in de rij te hangen. Zo zorgde ik dat ik niet steeds in hetzelfde rokje met jasje liep. Het maakte het aankleden meer dan eenvoudig.

De Joy aankleedmanier

En dan hoe ik het nu doe. ’s Ochtends bedenk ik onder de douche of in bad (ja, die tijd gun ik mezelf maar al te graag) wat ik die dag draag. Ik doe dat op basis van mijn agenda. Het is sowieso een top manier om nog een keer stil te staan bij alles wat die dag op je pad komt. Dan luister ik vervolgens naar mijn humeur. Soms schreeuwt alles in mijn lichaam om dat ene paar laarzen, soms is het een jasje waar mijn gedachte blijft steken. Welk item het ook is, dat neem ik als uitgangspunt. Aansluitend valt het automatisch als een puzzel in elkaar. Eenmaal afgedroogd en wel, loop ik naar mijn kleedkamer en ben ik in nog geen 7 minuten aangekleed. Een korte blik in de spiegel. Heel soms besluit ik alsnog om dat jasje te vervangen voor een vest. Dan ben ik precies 20 seconden langer in de weer. Heb ik tijd over, dan verwissel ik soms nog mijn tas.

aankleedtips

Vijf dagen op rij aankleedinspiratie

Een vijf op rij? Die wijkt niet af van de Joy aankleedmanier. Alleen weet ik nu al wat mijn basisstuk is. Leuke is dat het me aanmoedigt tot net iets meer out-of-the-box denken. In zoverre dat het me aanzet met andere ogen naar mijn kast te kijken. Zo kan ik zomaar besluiten om alle truien die onder op de stapel zijn beland naar boven te toveren. Dan ook die vergeten, onderste laag broeken maar weer eens bovenop de stapel te leggen.

LaDress Couture blouse met trackpants

Bij het naar boven toveren van de onderste laag broeken, kwam mijn trackpants van See by Chloé op de proppen. Daarop besloot ik ’s ochtends in bad dat het mijn trackpants met zwarte strik blouse zou worden. Niet alweer gympies, had ik mezelf voorgenomen. En zo vandaag voor het eerst sinds tijden weer een hak (zie ook eerder blogje met Prada hak met strik). Hallo hak, jij gaat de komende tijd weer vaker aan!

mestrini-wyck

Foto’s genomen bij Mestrini in Wyck door Monique Mestrini herself (kijk maar goed op de foto boven). Voor kiekje drie trek ik ook Arjuna op de foto (kan het niet laten). Ik was er overigens dit keer niet voor een zonnebril of leesbril, maar voor een zakelijk gesprek. En ja, het is me gelukt om zonder te kijken langs de zonnebrillen te lopen (echt waar). Op de foto, behalve Arjuna, natuurlijk ook mijn LaDress blouse. Kijk hier voor dag 1 van 5 dagen op rij in LaDress blouse met strik en hier voor dag 2. Scroll naar beneden voor verkoopinformatie Mestrini Optiek.

 

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *