Maastricht magazine >
tips

Zonder hoedje op Frisian Polo Trophy

Zonder hoedje op Frisian Polo Trophy
Artikel begint onder de advertentie

Afgelopen zaterdag is de eerste editie van de Speedbooks Frisian Polo Trophy in Friesland geweest. Blij met de uitnodiging van onze Friese rally vrienden. Het was een lange rit naar Friesland, maar we hebben volop genoten. Een polo event om niet te vergeten. Op het gastvrije landgoed Rijs lopen dames met en zonder hoed. Mijn vriendin Silvy met hoed (zó mooi) en ik zonder. Oké, verschil moet er zijn!

polo Friesland

Vrouwvriendelijke polo op landgoed Rijs in Friesland

Wij kennen allemaal de City Polo in Maastricht. Op het Vrijthof is dit elk jaar een groot event (zie ook eerdere blogje op LovestoHAVE). Onze Friese rally vrienden hebben toen ook dit event bezocht in Maastricht Ze zijn toen op een geweldig idee gekomen. Dit event moet ook in Friesland komen. Zo is het idee ontstaan van the Frisian Polo Trophy in Friesland. Landgoed Rijs met haar mooi natuurgebied Gaasterland en haar zandgrond leent zich perfect voor deze Polo Trophy. Het landgoed heeft 10 hectare oppervlakte beschikbaar gesteld voor dit polo toernooi. De perfecte ambiance voor een sportief event met landelijke uitstraling. Oneindige grasvelden voor parkeerplaatsen, tenten, polo match en houten paden voor de dames. Is dit niet geweldig?! Wil je alsnog op het gras lopen, kun je gebruik maken van plastic hak hoesjes. Een vrouwvriendelijke Frisian Polo, geweldig toch?!

organisatie Frisian Polo

Frisian Polo Trophy: sportief, zakelijk en onvergetelijk…

Bij aankomst is de locatie al een belevenis op zich. Een prachtig landgoed met een oneindig uitzicht, wat is Friesland mooi! Even opletten op de dames in de tent, hebben ze ook een hoed op net als Silvy? Gelukkig heeft de meerderheid geen hoed op. Toch een leuk idee voor de volgende keer. De tent is adembenemend mooi aangekleed. De meeste gasten staan natuurlijk met dit mooie weer buiten. Ze staan buiten richting het poloveld. Ik loop door de tent op zoek naar onze vrienden. Het lijkt wel een catwalk zo lang is de tent. Gelukkig heb ik mijn fotograaf bij me, hihi! Zo kunnen jullie meegenieten. Onze Friese vrienden begroeten ons en we worden overladen met kusjes. Iedereen is weer blij elkaar te zien. Nog even samen op de foto en dan bijkletsen. De heren praten zakelijk bij en maken nieuwe contacten. Mijn Instagram volgers maken kennis met mij en de nieuwe Instagram volgers melden zich spontaan aan. De hoofdsponsoren, de organisatie, exclusieve partners, de prefererend partners & suppliers en ambassadeurs maken dit onvergetelijke event mogelijk. Dit is een geweldige prestatie. De show gaat beginnen, een prosecco erbij en we gaan er volop van genieten!

tas paardenbit

De show gaat beginnen!

Het programma ziet er goed uit. Na het openingswoord begint de eerste show, de muziek knalt uit de boxen. Er volgt nog een tuigpaarden show, dressuurshow, modeshow, een veiling en natuurlijk tussendoor de polomatch. Tijdens de polomatch razen de paarden van links naar rechts. Het veld is groot (183m bij 274m) dus genoeg plek voor het spel. De paarden zijn zo mooi en snel. Opeens valt mijn oog op een zwarte tas. Is het een Gucci tas of zit er op de tas een echt paardenbit? De eigenaresse van de tas vertelt me dat het een echt paardenbit is. Ze heeft deze tas naar haar wensen laten maken. Haar wensen waren: genoeg laptop ruimte, een zachte leersoort en een paardenitem. Een prachtige tas voor echte paardenliefhebbers. Misschien ook een leuk idee voor LovestoHAVE lezers ([email protected]). De zon schijnt op de Friese velden en hapjes en drankjes blijven komen. De Polo beleving is optimaal, ik ga de eerste tijd nog niet naar huis.

Friese paarden

Mijn show op de Frisian Polo Trophy

Op de polo in Friesland is iets gebeurd! Er is een nieuwe liefde in mijn leven gekomen. Je leest het helemaal goed, Miriam Hensgens-Beaujean heeft een nieuwe liefde. De hele dag loop ik al op wolken in Friesland. Komt dit door mijn nieuwe By Malene Birger jurk of mijn nieuwe Fendi riem? Inderdaad ik ben tevreden met mijn look. De Bullboxer schoenen zitten goed en mijn haren ook. De Friese gasten zijn bijzonder leuk, alles klopt! Maar toch, die Friese paarden…! Wat zijn die paarden mooi, ze zijn ongelooflijk mooi. Nog mooier dan de mooiste designer tas. De echte vonk van de liefde springt over na de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking komt Sjoerd met een prachtig Fries paard en haar veulen. Het veulen wordt geveild. Voor de veiling mag ik op het veld om samen mijn moment te beleven met de Friese paarden wereld. Mijn geluk spat eraf en ik ben meteen verliefd. Zo’n mooi moment, een moment om niet te vergeten. Dit Friese paard zal altijd in mijn gedachte blijven. Maar ook het veulen, mooie Sjoerd, het Frisian Polo Trophy en onze Friese vrienden. Thanks, het was een geweldige Friese belevenis! Tot de volgende keer, oant moarn!

Limburgers en Friezen,
de perfect match!

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Fendi. Gebruik de labelfinder voor het vinden van de overige in de tekst genoemde merken.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *