Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

3x Een eyecatcher in huis

3x Een eyecatcher in huis

Je woonkamer heb je stijlvol inricht, de basis zijn je meubels in combi met de woonaccessoires. Je mist alleen nog een blikvanger in huis. Een mooi item waar al je aandacht naar toe gaat zodra je de woonkamer instapt. De woontrend anno 2021 heeft ook minimaal een object in huis waar alle blikken op gericht zijn. In deze blog geef je 3 tips voor een eyecatcher in huis.

Blikvanger voor de muur

Heb je ergens een plekje waar je niks mee kan, bijvoorbeeld boven de bank of in een klein nisje? Dan zijn er verschillende manieren om er een focuspunt van te maken. Je kunt bijvoorbeeld een leuk stukje behang uitzoeken met een opvallende print en het precies op dat punt tegen de muur plakken. Wat natuurlijk ook een mooie blikvanger is, is een schilderij. Net zoals behang kun je er een mooie eyecatcher van maken. Maar wat zijn de laatste trends voor aan de muur?

  • Dieren,
  • Gezichten,
  • Gebouwen,
  • Natuur,
  • Abstract,
  • Zwart/ wit
Binnenkijken bij Tessa

Anno 2021 zie je veel dieren in zwart wit print terug in het interieur. Stoere afbeeldingen die ook goed passen bij de industriële en moderne woonkamer. Het voordeel bij deze blikvangers is dat je meteen een wow- gevoel hebt en alle aandacht echt naar de juiste plek gaat. Is dit niks voor jou dan kun je ook denken aan moderne cirkels aan de muur gemaakt van metaal. Of kleinere ronde schilderijen in een groepje bij elkaar geplaatst.

Plantenhoekje

Past grote wanddecoratie niet bij jouw woonstijl? Dan kun je ook de keuze maken om een plantenhoekje te maken op die ene saaie plek in je woonkamer. Een voorbeeld van een grote plant is de bananenplant. Deze tropische plant trekt echt alle aandacht. Plaats er verschillende planten bij in diverse hoogtes en je hoekje met planten is compleet. Let wel op; wil je een grote plant zorg dan wel dat je er genoeg plaats voor hebt. Een plant die in de verdrukking staat tussen twee kasten in is geen blikvanger meer.

Binnenkijken bij Sabine

Stijlvolle vaas

Vazen zijn helemaal hip. Vooral de grote vaas kun je op een mooie plek in de woonkamer neerzetten. Er zijn diverse soorten vazen gemaakt van steen of glas. Glas past goed in een modern interieur. Zoek een mooie hoek uit waar de vaas kan staan, een plek waar deze niet omver gelopen wordt. Zet er een paar mooie droogbloemen in, denk aan pluimen, en je blikvanger trekt alle aandacht. Het grote geheim van een goede blikvanger is dat je interieur een geheel is. Er is geen kale vlakte of lege hoek. Je woonkamer is in balans en stijlvol ingericht.

Binnenkijken bij Shirley

Welke eyecatcher zou jij in je woonkamer plaatsen?

Deze blog is geschreven door Linda schrijft het op.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *