Maastricht magazine >

 
lifestyletip

De mooiste fotoplekken van Nederland

De mooiste fotoplekken van Nederland

Voor de fotoliefhebbers onder ons is Nederland een prachtige locatie om de mooiste foto’s te kunnen schieten. Wist jij dat Nederland beschikt over allerlei toffe locaties en adembenemende natuur? Door heel Nederland kun je namelijk verschillende plekjes vinden die nog niet super toeristisch zijn, maar die zeker wel horen bij de mooiste fotoplekken van Nederland. Pak je camera er dus maar bij en ga lekker op pad!

Radio Kootwijk

Midden in de Veluwe zit deze urbex locatie verstopt. Met een prachtig monumentaal gebouw midden in de natuur creëer je sprookjesachtige foto’s. Vooral in de lente is deze locatie zeker een aanrader, omdat dan alle natuur in bloei staat. Wist je dat er in dit gebouw een voormalig radiostation te vinden is? Mocht je er interesse in hebben dan kun je deelnemen aan een rondleiding die daar wordt georganiseerd.

Amsterdamse Waterleidingduinen

Een gebied met iets meer variatie is de Amsterdamse Waterleidingduinen. Je vindt hier werkelijk van alles. Het behoort ook nog eens tot één van de grootste duingebieden van Nederland, maar je vindt hier nog veel meer dan dat. Denk bijvoorbeeld aan groene landschappen. Daarnaast heb je kans om er heel veel verschillende dieren tegen te komen, zoals de welbekende damherten en verschillende vossen. Neem ook zeker eens een kijkje in de vroege morgen, zodat je meer kans hebt om deze dieren tegen te komen.

De Maasduinen

Limburg mag ook zeker niet vergeten worden tussen de mooiste fotoplekken van Nederland. De Maasduinen is iets bekender dan de andere locaties, maar ook zeker de moeite waard. Het behoort tot een officieel nationaal park en dat is natuurlijk niet voor niets. De Maasduinen is een bos en heidegebied die ruim 4500 hectare groot is. Vooral in het voor- en najaar zal je er heel veel verschillende vogels tegenkomen, maar loop ook zeker eens langs de prachtige wateren.

Thorn

Wil je helemaal in de vakantiesfeer komen? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan het plekje Thorn. Thorn is gevestigd in Limburg en bestaat uit allerlei fotogenieke straatjes en huisjes. De meeste zijn allemaal wit en bestaan uit monumentale panden. Dit geeft een heel uniek effect die je foto’s zeker zullen doen slagen. Hierdoor krijg je ook nog eens dat tropische zomergevoel in je bol, terwijl je gewoon in ons eigen prachtige landje bent. Genoeg te fotograferen dus!

Wist je dat wij vaker schrijven over de leukste Instagram hotspots? Onder andere de leukste Instagram hotspots in Rotterdam hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Lees ook…

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *