Maastricht magazine >
lifestyletravel

De mooiste plekken voor een treinreis vanuit Nederland

De mooiste plekken voor een treinreis vanuit Nederland
Artikel begint onder de advertentie

Tot nu toe mogen we deze zomer al weer wat meer reizen dan afgelopen jaar. Drukke vliegvelden, lange files en een heerlijke vakantie is iets wat vele onder ons al lang niet meer hebben meegemaakt. Je zult bij een vakantie namelijk misschien al snel denken aan reizen met een auto of het vliegtuig, maar ook een treinreis is zeker aan te raden. Er zijn talloze bestemmingen te vinden die goed bereikbaar zijn via een treinreis vanuit Nederland. Daarom hebben wij de mooiste bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

1. Bordeaux

Bordeaux is een zonnige vakantiebestemming in Frankrijk. Deze stad heeft een rijke omgeving en heeft daarom veel te bieden. Een echte havenstad aan de lange rivier De Garonne. Je vindt hier allerlei gezellige restaurantjes, wijnvelden en openbare tuinen. Vanuit Nederland ben je hier al binnen 6,5 uur. Vaak moet je wel één keer overstappen in Parijs. Je kunt er voor kiezen om daar dan ook gelijk een tussenstop te maken, zodat je ook een dagje kunt genieten van deze romantische stad.

2. Keulen

Een stad die iets dichterbij ligt is Keulen. Vanuit Amsterdam ben je hier al in slecht 2,5 uur. Het fijne aan een treinreis is dat je vaak al midden in het centrum uitstapt en dat is ook het geval in deze stad. Keulen heeft een rijke geschiedenis aan architectuur, die je overal in de stad kunt terugvinden. Zo moet je zeker eens een kijkje nemen bij de populaire Kathedraal. Je zult je ogen uitkijken in deze gezellige stad. Lees ook eens onze blog met de leukste hotspots van Keulen voor nog meer tips.

3. Salzburgerland

Of je nu van een zonvakantie houdt of van een wintersportvakantie, in Salzburgerland zit je hier voor beide goed. Salzburgerland is gevestigd in Oostenrijk en beschikt over een prachtige natuur. Denk aan uitgestrekte berglandschappen, prachtige dalen en allerlei wateren. Ook ligt dit plekje dichtbij het nationaal park Hohe Tauern, die wereldbekend is. Zo is er altijd genoeg te doen en te zien, waardoor je je niet snel zult vervelen. Een treinreis vanuit Nederland die je zeker eens gedaan moet hebben. De totale reistijd bedraagt ongeveer 10 uur, maar er is genoeg te zien onderweg.

Op dit moment is het natuurlijk wel belangrijk om de maatregelen in acht te nemen. Zo heeft elk land weer andere regels waardoor je je hier goed op moet voorbereiden. Hoeveel zin we ook met z’n alle in vakanties hebben, gezondheid gaat natuurlijk voor. Wist je dat je ook in Nederland prachtig kunt overnachten? Eerder schreven wij al een blog met de mooiste overnachtingen van Nederland.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *