Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes juni 2020

Kringloopkoopjes juni 2020

Het waren rustige maanden in april en mei. We konden het niet helemaal laten omdat ze wel gewoon open waren, het er rustig was en ook iedereen wel de richtlijnen goed in acht nam. Bovendien was het aanbod groot en geweldig. Enerzijds omdat iedereen druk in huis aan de slag ging en anderzijds omdat er aanzienlijk minder bezoekers kwamen.

Opvallende items

Ik begin gewoon even met de items die opvielen, maar niet mee zijn gegaan naar huis:

Nou deze set bleef dus achter. Ik vond ze super leuk, maar weet er geen bestemming voor. Wat ik ook niet kan vinden is de herkomst van de beeldjes. Zijn ze authentiek of daadwerkelijk samengesteld?

Een Alf telefoon. Voor mij jeugdsentiment, en overigens absoluut niet meer zo leuk als vroeger! Hij was net even te prijzig om mee te nemen en te achterhalen wat hij waard is. Meer mensen hadden die gedachte, want hij heeft echt wel een paar weken bij de plaatselijke kringloop gestaan. Een zoektocht leverde vrijwel alleen foto’s op van deze telefoon zonder knoppen op zijn buik.

Rataplan – Heerhugowaard

Omdat we voor een afspraak in Heerhugowaard moesten zijn besloten we een bezoekje te brengen aan kringloop Rataplan.

Alleen de pluimen komen niet uit de kringloop vandaan, de rest wel. Het staande masker was €12,50, de mand en vaas beide €2,50 en de draadmand om de vaas €0,50.

Dit nachtkastje stond niet meer zo goed in de verf maar koste €2,95, dus mocht hij mee voor een opknapbeurtje.

Hij kreeg de kleur kasteelgroen van Gamma. Als knopjes had ik Dino hoofden in gedachten maar die bleken veel te groot, dus kwamen er vrij standaard knoppen van metaal op..

Noppes – Zwaag

Nog een opknap-projectje vond ik bij Noppes in Zwaag

Deze rotan tafel had al meerdere kleuren gehad en was blauw toen ik hem voor €7,50 kocht.

Het verven viel nog niet bepaald mee, maar blauw past bij ons in huis nergens bij, dus bestede ik er wat uren aan om hem op te knappen.

Dit dienblad van €1,50 en de theelichthouders van €1,00 per stuk nam ik mee voor op de tuintafel.

Dit grote schilderij koste €5,00 en komt bij onze oudste zoon op zijn stoere tienerkamer te hangen.

Het is ondertekent met L. Paramount, een groep beeldende kunstenaars. In opdracht van Europese kunstenaars maken ze reproducties van hun ontwerp. Alle reproducties zijn handgeschilderd op Canvas.

Waar ik ook blij van werd: het geborduurde Melkmeisje van Vermeer voor €2,50 en deze versie van Rembrandt zijn Nachtwacht, waar ik €3,50 voor betaalde.

Wat mij in deze schilderen-op-nummer versie aanspreekt zijn de heldere kleuren. Toen onze jongste hem zag staan zei hij: “hé, dat lijkt wel de Nachtwacht, maar dan mooier.” Dat is precies mijn gedachte!

Noppes – Grootebroek

Bij Noppes in Grootebroek was het in het begin prima te doen, maar inmiddels is het weer drukker dan druk en slaan wij liever over.

Leesvoer voor in de vakantie, een kruik voor €0,40 en een spiegeltje voor €0,80.

Deze witte mand was €3,00 en perfect voor magazines. Het boek was €1,00.

Deze bowlingschoenen in maat 24 zijn echt te cute, en belandde dus in mijn winkelwagen.

Rataplan – Wieringenwerf

Bij Rataplan in Wieringenwerf waren we opnieuw verrast over de belachelijk hoge prijzen. Het is een kringloop die wel leuk is om te bezoeken als je in de buurt moet zijn, maar verder niet de moeite om naar af te reizen. Dan kun je je beter aan de overkant van de A7 laten verrassen bij Saartje.

Ik zag hem en wist dat hij mee moest voor mijn man, die dol is op Elvis. Hij bleek uiteindelijk €12,50 te kosten. Ik moet nog even verzinnen wat ik er mee ga doen. Ik denk mat zwart maken, want het glas glimt zo erg dat het gewoon storend is en je vanaf de bank geen idee hebt waar je naar zit te kijken?!

Deze was €0,70 cent, weer een opvallend laag prijsje in vergelijking met de rest en vond ik wel in mijn boho thema passen, dus nam ik hem mee.

Stek up en Noppes – Nieuwegein

Voor een Marktplaats aankoop moesten we in de buurt van Nieuwegein zijn. Daar zitten ook aardig wat kringloopwinkels, dus maakten we er een dagje van.

Vermoedelijk de leukste en zeker de gezelligste kringloop van Nieuwegein en omgeving: Stek up.

Een messing olifant voor €7,50 bij Noppes.

Begin juli hebben we drie weken vakantie, dus hopelijk gaan we dan een paar nieuwe kringloopwinkels ontdekken! We hebben er in elk geval zin in.

Lees ook…

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *