Maastricht magazine >

 
lifestyleinterieur

Kringloopkoopjes februari 2020

Kringloopkoopjes februari 2020

Ik begin mijn blog nog even met een terugblik op mijn kringloopblog van januari waarin ik een theelichthouder in de vorm van een engel vond. Het was een hele zoektocht en toen ik het uiteindelijk in het Engels probeerde vond ik toch wat meer info: Het is een guardian angel van het merk Windhorse. Het is zwaar keramiek (1,3 kilo) met een white wash afwerking, handgemaakt in Zuid-Amerika en ethisch verhandeld. Het is niet oud, vermoedelijk maar een jaar of vijf, maar niet meer te koop. Prijs waarvoor hij wel te koop was, dat is mij niet bekend.

Geen jackpot dus, maar gewoon een leuke theelichthouder.

Het eerste bezoekje van februari was echt een bliksem bezoek. Ik moest echt even kringlopen omdat we een druk weekend achter de rug hadden, waarbij we geen tijd hadden voor een rondje kringloop. Dus racete ik maandag in mijn lunchpauze op naar de dichtstbijzijnde kringloop om dat goed te maken.

Ja, het is echt een verslaving en ik moest mijn dosis hebben, ook al betekende dat op top snelheid door de kringloop te rennen. Misschien is het beter voor mij als ik eens opzoek ga naar hulp: Hallo allemaal, mijn naam is Wendy en ik ben verslaafd aan “kringlopen”. Maar ja, straks genees ik en wordt het wel een hele korte blog elke maand!

En toch in mijn haast nog wel een mooie score, met mijn IKEA poef. Ook de spiegel met verweerde houten deurtjes ben ik super blij mee. Die gaat super onder de (nog te bouwen) overkapping staan.
In mei 2018 kocht ik deze poef op de foto en sindsdien was ik op zoek naar nog een tweede om ze te stapelen. Ja ja, hij is nog steeds te koop bij IKEA, maar daar kopen is not as much fun dan gewoon wekelijks door een kringloop struinen en hopen op een gelukje.

Het weekend erop bezochte we op zaterdag Noppes in Zwaag en op zondag die in Opmeer (en dat was ver genoeg rijden zo met de eerste grote storm).

In Zwaag haalde we onder andere een gesealde party versie van Trivial Pursuit, en op de voorgrond een nieuw (again IKEA) vloerkleed voor bij de bank.
De hoge bloempot staat inmiddels in mijn werkkamer met een Dracaena erin, die nodig verpot moest worden.
In Opmeer was dit de buit. De hoedjes mochten voor een euro per stuk mee. Ik had er ook al één van thuis liggen en het leek me leuk om er een paar bij elkaar aan de muur op te hangen als decoratie.
En opnieuw een gelukkige plant, tenminste ik hoop dat hij nog gelukkig gaat worden. Aan mijn inspanning ligt het niet. Hij heeft meer ruimte en betere grond in een veel mooiere pot gekregen, en nog laat hij veel blad vallen. Dus misschien was het voor niks, en mag ik blij zijn dat ik deze foto nog van hem heb voor hij begon te kalen.

Op Valentijnsdag reden we naar Haarlem voor een gezellige middag samen. Bezoekje aan de grote kerk, rondje door de stad en daarna opzoek naar een kringloop. We kozen als eerst voor Rataplan in de Zijstraat, maar omdat ik daar niet direct parkeergelegenheid zag, werd het Rataplan aan de Werfstraat.

Let overigens op dat als je deze invoert in je navigatie en hij zegt dat je bent gearriveerd, dat het nog een hele zoektocht is om de ingang te vinden. Je kunt beter na het pand van Rataplan de eerste rechts afslaan, dan het parkeerterrein op en gelijk rechts het parkeerdek op rijden. Dan helemaal naar links, daar zit de ingang van Rataplan.

Zoals we inmiddels gewend zijn van de andere Rataplan’s, liggen de prijzen vrij hoog en zijn echte schatten lastig te vinden. Ze zijn namelijk geprijsd naar waarde, en misschien nog wel hoger ook.

Zoals gezegd waren veel items prijzig, maar twee bamboe rolgordijnen voor €3,50 per stuk voor in de schuur, een Afrikaans beeldje voor €0,70, een voetenbankje voor €1,95 en een rieten pet voor €1,50 waren toch leuke koopjes.

Zondag 16 februari bezochten we zowel Noppes Grootebroek als Noppes Zwaag. Ik blijf het gewoon fijne winkels vinden, omdat ik er altijd kan slagen. Zo was ik bijvoorbeeld al een paar weken opzoek naar meerdere kandelaars voor een project dat ik in mijn hoofd had. Bij Rataplan koste een kandelaar tussen de €2,50 en €5,- per stuk. Ik wist dat dit goedkoper zou moeten kunnen. En inderdaad, de duurste kandelaar die ik die dag mee nam was €1,50. Verder vond ik ook nog een windlicht van Riverdale voor €1,80 en de 5 glazen vaasjes waren samen €1,- en ga ik, als ik een mooie tak heb gevonden, daar aan ophangen met jute touw om de halsjes en witte bloemen erin.

Lekker gevarieerde buit, waarbij ik met een aantal items lekker creatief aan de slag kan.

Op maandag was ik eerder klaar met werken en bezochten we Dorcas in Andijk. Daar werd ik verliefd op het enige in de winkel dat niet te koop was. Een wit gekwaste old skool schoolbank.

We gingen dus naar huis met de troostprijs, waaronder een leuk vliegtuigje voor €0,90.
Helemaal leuk bij mijn plantjes in houten blokken.

Omdat kringloopwinkel Best Goed in Enkhuizen op maandag gesloten is, zijn we hier donderdag heen gegaan. Deze kringloop is gevestigd in een kas, dus zorg in de winter dat je warm gekleed bent, en in de zomer wat luchtiger.

Sinds ons laatste bezoek, een paar maanden geleden, zijn ze ook partijen woonaccessoires gaan opkopen. Hierdoor zijn er ook veel nieuwe artikelen voor hele zachte prijsjes te koop. Dus ben je op zoek naar leuke en nieuwe woonaccessoires? Dan is Best Goed best een goed idee!

Veel nieuwe items gingen mee naar huis. Het macrame tasje koste bijvoorbeeld maar €2,50, net als de kandelaar op een stronk teakhout, de lamp was €3,-. Top koopjes, helemaal de Adidas Jeezy’s die er ongedragen uitzagen en voor €2,50 mee mochten naar huis en een heel blij kind opleverde!
De tas hangt nu nog als decoratie om een houten ladder in de hal.
Vrijwel alle kandelaars deze maand werden zwart. Dit was wat ik voor ogen had toen ik dus op zoek ging naar een aantal kandelaren.

Omdat het aantal kandelaars best snel groeide, keken we nog even snel of we een groter dienblad konden vinden. Het werd iets groter dan een dienblad; voor €5,- kocht ik namelijk een leuk tafeltje.

De tafel is leuk maar helaas de verf in slechte staat, dus handen uit de mouwen.
Ik gebruikte krijtverf van Kwantum in de kleur Urban Taupe, maar twijfel aan een wat gewaagdere kleur, dus misschien nog een keer aan de slag binnenkort.

Op zondag nog even een rondje door Noppes in Zwaag. Eerlijk is eerlijk, je kan beter doordeweeks gaan en niet halverwege de zondagmiddag, dan is het aanbod gewoonweg iets minder. Maar zoals altijd toch weer leuke koopjes gevonden.

De geknoopte jute tas was €0,50 cent, de ketting koste €0,80 en heb ik alleen gekocht voor de schelpen kralen. Voor minder dan €5,- hebben we toch weer leuke spullen gevonden.

De laatste vrijdag werd het nog even een rondje Noppes Grootebroek.

De zilverkleurige lamp ga ik nog zwart spuiten en komt dan op de overloop, de andere lamp kon ik gewoon niet laten liggen omdat we die serie op alle slaapkamers hebben hangen. De klokken worden nog kraamcadeautjes en de schaal krijgt vast een mooie plek aan de wand binnenkort.

De laatste dag van de maand hebben we afgesloten met een rondje Noppes Zwaag en Dromenhof in Hoorn. De laatst genoemde gaat 9 maart dicht in verband met een verbouwing, dus mocht je het weekend van 7 en 8 maart nog op zoek zijn naar koopjes? Alles gaat dan weg voor de helft van de prijs!

Ja, alweer kandelaars, maar ook een schilderijtje van Vermeer voor €0,80, CD, olifanten en zelf een sjabloon die ik voor verfprojecten kan gebruiken.
De Vermeer van dichtbij. Deze heeft als titel Brieflezende vrouw in het blauw en komt uit 1663. Nou ja, niet deze, maar het origineel dat in het Rijksmuseum hangt. Leuk detail voor mij als West-Fries is dat de landkaart op de achtergrond een kaart van Holland en West-Friesland uit 1620 is.
Van alle kandelaars die ik deze maand kocht is dit de selectie geworden die ik ga houden.

Ik sluit deze maand af met eigenlijk best wat leuk knutsel materiaal. Nu nog eens hopen op wat vrije tijd om het om te toveren naar iets anders dan alleen maar kastvulling, zodat jullie de eindresultaten ook kunnen zien.

Lees ook…

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *