Maastricht magazine >

 
lifestyletravel

Roadtrip Oost-Europa: Route en Tips

Roadtrip Oost-Europa: Route en Tips

Oost-Europa is een prachtige regio om te ontdekken. Jarenlang werd deze regio getroffen door onrusten waardoor een groot deel van haar schoonheid eigenlijk onontdekt is gebleven. Nu de politieke situatie in deze landen vrij stabiel is geworden is het tijd om daar verandering in te brengen. De gouden stad Praag is bijvoorbeeld één van de steden die je hier niet mag missen. Je kan echter ook je roadtrip door Oost-Europa beginnen op de plaats waar de Eerste Wereldoorlog is begonnen. Eén ding staat vast, een roadtrip maken door het prachtige Oost-Europa is een belevenis die je niet snel zal vergeten. Wij hebben in deze blog alvast een aantal zeer interessante tips verzameld die jouw roadtrip nog leuker kunnen maken!

Sarajevo, de plaats waar de Eerste Wereldoorlog begon

Tijdens een roadtrip door Oost-Europa zal je kunnen vaststellen dat je een duik zal nemen in de vaak roemruchte geschiedenis van deze regio. Dat is zeker het geval wanneer je er voor kiest om tijdens je roadtrip de plaats Sarajevo aan te doen. Het was in deze stad dat op 28 juni 1914 de Oostenrijkse troonopvolger Frans Ferdinand werd doodgeschoten. Het is algemeen bekend dat de gruwelijke moord op de troonopvolger de directe aanleiding was tot het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog. Ondanks het feit dat men er alles aan heeft gedaan om het oude centrum zo goed mogelijk op te knappen zijn de pijnlijke littekens van die gruwelijke oorlog hier nog steeds goed zichtbaar aanwezig. Wil je graag een duik nemen in de boeiende geschiedenis van deze stad? Vergeet dan beslist niet om het Tunnel Museum en de Galerija 11/07/95 te bezoeken!

De prachtige Plitvice meren in Kroatië

Eén van de populairste landen die worden aangedaan tijdens een roadtrip door Oost-Europa is ongetwijfeld Kroatië. Tijdens je rondreis door dit land zal je veelvuldig geconfronteerd worden met enkele prachtige natuurverschijnselen. Eén van deze natuurverschijnselen zijn de zogenaamde meren van Plitvice. Dit prachtige natuurgebied telt in totaliteit 16 kristalheldere meren en 90 kletterende watervallen. Het merendeel van dit nationaal park bestaat uit bos waarin je werkelijk erg leuke wandelingen kunt maken. Zowel onder toeristen als onder inwoners van Kroatië is het gebied waarin de Plitvice meren zich bevinden één van de absoluut belangrijkste trekpleisters.

Een uitstapje naar Triëst in Italië

Hoezo komen we plots bij Italië? Dit is toch geen Europees land? Neen dat klopt, maar de Italiaanse plaats Triëst ligt wel degelijk op de route wanneer je een roadtrip door Oost-Europa maakt. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze plaats dichtbij de grens met Slovenië ligt. Triëst is terug te vinden ten oosten van het romantische Venetië en wordt beschouwd als de bakermat van de koffie. Ben je dus van plan om tijdens je roadtrip ook Slovenië en Kroatië te bezoeken? Dan is een korte uitstap maken over de grens met Italië en Triëst bezoeken absoluut de moeite waard!

De Hongaarse hoofdstad Boedapest, een pareltje van formaat

Je zal tijdens het ondernemen van je roadtrip door Oost-Europa kennismaken met heel wat interessante en vooral ook prachtige steden. Eén van de mooiste steden waar je zeker even moet stoppen is de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Deze prachtige, samengestelde stad is gelegen aan de Donau en biedt je alles waar je ook maar naar op zoek bent. Maak zeker een rondvaart op de Donau en geniet op die manier van enkele prachtige uitzichten over het Parlement en het Burchtpaleis. Vergeet bovendien ook niet om voordat je je roadtrip voort gaat zetten nog even te gaan ontspannen in één van de verschillende Romeinse badhuizen. Het bekendste badhuis is de zogenaamde ‘Szechinyi’ en telt maar liefst 18 baden, sauna’s en stoomcabines. Beslist de moeite waard om hier even langs te gaan!

Ontdekt het wondermooie Tatragebergte in Slowakije

Een roadtrip door Oost-Europa neemt je niet alleen mee langs prachtige steden en aantrekkelijke kustgebieden, maar ook door woeste berggebieden. Eén van de mooiste berggebieden die je tijdens je roadtrip door Oost-Europa tegen kan komen is het zogenaamde Tatragebergte in Slowakije. Ondanks het feit dat deze volledig aan de andere kant van Bratislava is terug te vinden is dit toch een prachtig gebied om te ontdekken. De hoogste top van het Tatragebergte reikt tot een hoogte van zomaar 2500 meter. Je treft tijdens een wandeling in dit gebergte niet alleen verschillende zeldzame bloemen aan en grote rotsen, daarnaast zijn er hier ook kristalheldere meren te ontdekken en uitgestrekte weilanden. Absoluut meer dan de moeite waard dus om even doorheen te rijden!

Een roadtrip door Oost-Europa heeft het allemaal!

Uiteraard valt er tijdens een roadtrip door Oost-Europa nog veel meer te ontdekken dan alleen de plekken zoals genoemd in deze blog. Zo is het bijvoorbeeld ook een absolute aanrader om kennis te maken met het prachtige Praag en zijn ook Belgrado in Servië, het Triglav National Park in Slovenië en de Baai van Kotor in Montenegro stuk voor stuk ware parels om kennis mee te maken. Eén ding staat in ieder geval vast, je hoeft je tijdens een roadtrip door Oost-Europa op geen enkel moment te vervelen!

Lees ook…

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *