Maastricht magazine >
tip

Dag 2: In LaDress blouse naar Cube

Dag 2: In LaDress blouse naar Cube
Artikel begint onder de advertentie

Een zakelijke afspraak op het Museumplein. Een ontmoeting met verschillende partijen uit Parkstad. Samen werken we aan snode plannen. Het herfstweer vraagt om een stevige outfit. Maar wel met een zakelijke zwier. Mijn LaDress blouse met strik ligt al klaar. De rest is snel gevonden.

Snode plannen smeden in Kerkrade

Ik zit aan tafel met GaiaZOO, het Museumplein, de VVV Zuid-Limburg en Woonboulevard Heerlen. Een afvaardiging van de partijen die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het winnen van de Tourism for Tomorrow Award 2016. Een prestigieuze prijs van wereldformaat die maakt dat Parkstad zich beste bestemming ter wereld mag noemen. Niet zomaar. Wist je bijvoorbeeld dat de Woonboulevard in Heerlen de grootste van Europa is en dat GaiaZOO een ware prijskoe is onder de Europese dierentuinen? Als communicatiestrateeg mag ik bijdragen aan het uitdragen van de titel beste bestemming en bijbehorende trots. Die prijs is immers niet zomaar iets. En daartoe vandaag dus een meeting in Kerkrade; één van de 8 gemeenten die samen Parkstad vormen.

Cube design museum en 3D fashion

Na de vergadering kan ik het niet laten. Ik duik Cube in. Snel dan, want heb nog meer in mijn agenda vandaag. Cube is één van de musea die je aan het Museumplein vindt en het eerste museum in Nederland dat zich volledig heeft gewijd aan design. Ik kies voor de tentoonstelling 3D Print: Now! Mijn keuze dicht ik toe aan de 3D fabrikant waar ik vorig jaar een pracht communicatieklus mocht klaren op het gebied van positionering. Meteen bij binnenkomst wordt mijn keuze bevestigd. Mijn oog valt op een jasje zonder naden van viscose en katoen ontworpen door het Amerikaanse label Ministry of Supply.

egg-3d-cube-design-museum

Project EGG raakt me

Om het grote ei in het midden van de ruimte kan ik niet heen. Het grote ei heeft een mega aantrekkingskracht op me. Het zit ‘m niet alleen in de vorm. Het ei straalt van de energie. Onmogelijk om niet te voelen. Hoe dat komt? Omdat Project EGG de wereld in zich draagt, leer ik. Het is een kunstwerk van vele mensen. Mensen uit verschillende landen hebben samen de elementen van het ei geprint. Het ei van kunstenaar Michiel van der Kleij bestaat uit 4760 3D bouwstenen. Bouwstenen die door mensen uit verschillende landen zijn geprint en opgestuurd. Die kracht kan je niet ontgaan. Het is het grootste 3D community kunstproject ooit. Je voelt de energie!

egg-project-cube-3d

Wie – wat – waar

Meer ontdekken over wat Parkstad de beste bestemming ter wereld maakt, doe je op Dit is Parkstad. Zelf ook de EGG bewonderen, bezoek dan Cube design museum. En dag 2? Natuurlijk mijn blouse van LaDress Couture, vintage Prada laarzen en leren rok van Designers Remix (zie eerdere blogje op LovestoHAVE). Zie ook dag 1 van 5 op rij in LaDress Couture blouse met strik. Scroll naar beneden voor verkoopinformatie over LaDress.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *