Maastricht magazine >
travel

10 tips om je tas in te pakken

10 tips om je tas in te pakken
Artikel begint onder de advertentie

Je tas inpakken?! Onlangs las ik ergens de tip om te beginnen bij je schoenen bij het inpakken van je vakantiekoffer. De tip is blijven hangen. In zoverre dat ik mezelf geen enkele inpakkwaliteit toedicht en ik dus elke tip kan gebruiken. Komt bij dat mijn tas inpakken iets is dat ik vaak last-minute doe en daarmee nogal eens in het gedrang komt. Niet echt een succes. Zo ging ik ooit op zomervakantie met 35 kilo onder mijn arm, maar geen enkele bikini. Een andere vakantie stond in het teken van tennis. Ik arriveerde zonder tennisschoenen. Dit jaar heb ik me voorgenomen het beter te doen, maar hoe dan? Ik maak mijn eigen ultieme inpaklijstje. 10 tips om je tas in te pakken dus.

Tip 1: Begin op tijd met inpakken

Of ik nu begin bij het samenstellen van vakantie-outfits bij mijn schoenen of het geheel anders aanpak, op tijd beginnen lijkt me de eerste stap. Ik ken iemand die al 3 weken van te voren een koffer klaar zet. Er dagelijks dingen ingooit die ze mee wil. Er net zoveel items ook weer uithaalt. Deze persoon komt er in ieder geval tijdens de vakantie niet achter dat het zomerjurkje dat ze speciaal kocht om mee te flaneren op het strand nog ergens achter in haar kast ligt. Nu ben ik niet het type die al 3 weken van te voren begint. Maar ik beloof dit keer niet pas en uur voor vertrek te beginnen met pakken.

Tip 2: Vest en sjaal

Je bent niet de eerste die denkt naar een warm oord af te reizen en iedere avond bibbert. Koude avonden komen zelfs in de warmste oorden voor. Dus hop: gooi dat vest en die shawl in je koffer. Zelf reis ik graag met mijn shawl van Vandien. Helemaal wanneer ik vlieg. Handig wanneer de airco op vrieskist staat en al net zo praktisch om over mijn stoel te leggen. Als een protectielaag tussen mijn lichaam en de bacillen van de passagiers voor me. Al is het maar omdat ik mezelf inprent dat de shawl me beschermt.

Tip 3: Hakken en jasje

Zelfs als je naar een woestijn afreist, neem jij een goed stel stelten en een jurkje mee. Voor de mannen zoveel als jasje-dasje. Ik geloof er heilig in dat je die uitnodiging voor dat feestje bij die sheikh al bij het inpakken afdwingt. Heb jij geen party outfit bij je, zul je ook niet uitgenodigd worden voor dat 1001 nachten feestje. Zelfs op een jungletocht pleit ik nog voor tenminste 1 set kleding om mee te verbluffen. De ervaring leert dat het werkt. Op vakantie maak ik altijd wel een avontuur mee. En zeg nu zelf, zoveel plaats neemt die party-dress niet in.

Tip 4: Laat die föhn thuis

Het voordeel van vakantie? Dat je nieuwe regels kunt maken. Zo ken ik iemand van wie het haar altijd top zit. Op vakantie gaat ze los. Föhn en stijltang blijven thuis. Waarom meezeulen? Gun jezelf een beauty-escape. En hé, probeer ook eens een bijna make-up loze vakantie. Je houdt dan tenminste ook genoeg ruimte over voor tig flessen zonnebrandcrème (factor 50 mijn devies – ok 30 dan op z’n minst) en nu hoef je echt niet naar iedere bestemming een hele EHBO-kist mee te zeulen. Iets van een aspirine, pleister en muggenstick is echter geen overbodige luxe. Dit is wat ik in 2015 meenam in mijn beautytasje op vakantie.

Tip 5: Ga voor één kleur

Eén van mijn best geklede vriendinnen gaat op city-trip met een mini-formaat handbagage koffer. Toch ziet ze er dagelijks stralend uit en respecteert zelfs de hakken-en-jasje tip. Hoe ze dat aanpakt? Ze gaat voor één kleur. Afhankelijk van de locatie kiest ze voor beige, blauw of zwart tinten. Daardoor kan ze makkelijk combineren. En stelt ze haar outfit ter plekke af op de activiteit van de dag of haar gemoedstoestand.

Tip 6: Niet proppen, maar rollen

Volgens mij is het ondertussen algemeen bekend. Wie kleding slim opvouwt, kan veel meer mee op vakantie. Wanneer je vliegt, is dit wellicht geen aanrader. Omdat er zoiets is als maximaal aantal kilo’s. Maar wanneer met de auto is het een handige truc om bijna 1,5 keer zoveel mee te nemen. Die kilo’s sjouwt je man wel! Rollen dus, niet proppen. Rollen heeft overigens nog een voordeel, het voorkomt dat je kleding kreukt.

Tip 7: Plastic zakjes mee op reis

Niet alleen wanneer je vliegt. Die fles shampoo kan ook zonder luchtdruk openspringen. Dus hop, alles in zakjes. En dan nog extra zakjes mee. Voor de beautyproducten die je in de pharmacie in Frankrijk shopt (blijft een favoriete vakantieactiviteit), maar ook voor die schelpen die je op het strand verzamelt. Ook praktisch om nog een extra plastic tas mee te nemen. Voor extra vieze was en je weet maar nooit momenten.

Tip 8: Geen computer in je koffer

Een iPad staat pas echt uit als deze volledig is afgesloten. Voor je laptop geldt hetzelfde. Dichtklappen is niet voldoende. Zolang je device niet echt uit is, is deze snel ontdekt (doordat signalen opgevangen kunnen worden). Dat is ook hoe inbrekers precies weten in welke auto in te breken om buit te maken. Beste advies lijkt me om je computer thuis te laten op vakantie. Neem je ‘m toch mee, laat ‘m dan niet in je achterbak of meereizen in het bagageruim. Je devices hou je bij je! Bewaak je met hart en ziel.

Tip 9: Ga voor accessoires

Hoewel ik zelf geen accessoire type ben, is dit wel een te handige manier om je outfit dagelijks die extra twist te geven. Verwissel je oorbellen en verander eens van armband. Een grote ketting doet het ook! Ga niet voor je meest dure items. Af en toe hoor je nog steeds verhalen van mensen die vanwege die mooie ring een vinger missen. En hoe leuk is die vakantie dan nog? En denk even na over welke tas wel en niet. Een cross-body, een catchy strandtas, een clutch en die MZ Wallace Metro-tote voor al je handbagage. Die laatste doet ook prima dienst als strandtas variant.

Tip 10: Daag jezelf uit bij het inpakken van je tas

Ik deed dat alweer enige vakanties geleden. Ik ging met mezelf de uitdaging aan. De hele vakantie in één en dezelfde jurk. Ik vond het eigen een te makkelijk concept. Door slechts één jurk mee te zeulen, hield ik volop ruimte over in mijn koffer voor boeken. Bovendien genoeg ruimte voor al mijn vakantie inkopen. Kijk, nu hebben we het ergens over! Zie hier een vakantie op Ibiza in één en dezelfde jurk van LaDress.

Louis Vuitton koffer

Wat is jouw favoriete inpaktip?

Nu ik bezig ben, kan ik nog wel even doorgaan. Maar hé, wat zijn mijn inpaktips waard? Ik ben er immers niet echt goed in. Liever leer ik van jou. Deel je jouw favoriete inpaktip met mij? Wat is jouw gouden regel bij het inpakken van je tas voor een heerlijke zomervakantie?

Foto’s: travel campagne Louis Vuitton 2010. Scroll naar beneden voor verkoopadressen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *