Maastricht magazine >

Louis Vuitton

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Louis Vuitton, voluit Louis Vuitton Malletier, is opgericht in 1854. Een Frans merk sterk in koffers, handtassen en accessoires. Dat vakmanschap staat tot vandaag de dag. Hoewel het merk zijn klassiekers nog steeds nieuw uitbrengt, gaan de oudere exemplaren van de iconische koffers op veilingen voor hoge prijzen over de toonbank. Onnodig te zeggen dat we de koffers met het monogram bedoelen. Wellicht het meest gekopieerde item ever. Het legendarische monogram werd in 1896 geïntroduceerd. Louis Vuitton ging in 1987 samen met Moët & Chandon (we houden van bubbels) onder de naam Louis Vuitton Moët Hennessy. De eerste kledingcollectie voor dames werd in 1997 gelanceerd. De collectie is van de hand van Marc Jacobs. In 2000 volgde ook kleding voor de man.

Designer

Begin 2011 werd Kim Jones onder leiding van Marc Jacobs hoofddesigner voor de mannenlijn. Sinds 2013 is Darren Spaziani verantwoordelijk voor accessoires. Sinds 2013 is Nicolas Ghesquière verwantwoordelijk voor de dameslijn.

Collectie

Nog altijd heel veel tassen, koffers en accessoires. Met het iconische Louis Vuitton monogram en meer undercover ontwerpen (hoewel toch altijd herkenbaar). Daarnaast dus een lijn voor haar en een collectie voor hem.

De volgende winkels voeren Louis Vuitton ()

1