Maastricht magazine >
skincare

Drie zonnebrand innovaties uit Zuid-Europa

Drie zonnebrand innovaties uit Zuid-Europa
Artikel begint onder de advertentie

Dol op zonnebrandjes en dol op een bezoekje aan de pharmacie wanneer in Frankrijk of zuidelijker (zie berichtje van enkele zomers geleden over mijn pharmacie-liefde). Op de toonbank van de Spaanse apotheek staat al een overdosis make-up reiniger klaar (zie blogje over het miracle van Bioderma) als ik in het schap met de zonnebrandjes duik. Het is de kwast met de minerale poeder met factor waar ik naar opzoek ben. Het zijn de verschillende verpakkingen met ‘innovatie’ (of eigenlijk ‘innovación’) die me toejuichen. Ik hou nu eenmaal van vernieuwing en ontdekkingen. Een behoefte die met drie nieuwe zonnebrandproducten ruimschoots is vervuld.

Rescue FusionWater zonnebrand zonder olie

Als eerste trekt de FusionWater Fotoprotector van ISDN mijn aandacht. Een olievrije formule met factor 50 op basis van safe-eye tech. Een klein flesje met een zijdezacht product dat zich makkelijk laat aanbrengen, ook wanneer je gezicht nat is. Een product dat bovendien niet je ogen irriteert. Ik koop het! Om als rescue zonnebrand in mijn make-up zakje mee te slepen en als factor bij het sporten. Nergens zo’n hekel aan als dikke lagen, vette zonnebrand die al begint uit te lopen als je de eerste kilometer nog niet op je FitBit hebt staan. Ik smeerde het product op voor een ochtend run in Zuid-Frankrijk en ben fan!

ISDIN sun protection

De drie kwaliteiten van Age Repair met factor 50

Is de FusionWater Fotoprotector van ISDIN een absoluut SOS zonnebrandproduct, doet het precies wat moet en verder niet. Tot dat doen wat moet, behoren eigenschappen als makkelijk smeerbaar, niet prikkend en met hoge bescherming. Wie opzoek is naar extra benefits, wil de Age Repair van ISDIN. Een zonneproduct met drievoudige werking. Net als de FusionWater is dit product olievrije, zijdezacht en zorgt met een factor 50 voor optimale bescherming. Naast de zonbescherming is de DNA functie met reparerende werking van zonneschade op cellulair niveau een pré. Als derde eigenschap belooft de FotoUltra Age Repair van ISDIN me ingewikkelde formules als LiQ10, collageen booster en HA bij te dragen aan de hydratatie, elasticiteit en collageenproductie van de huid. Ik smeerde het product ’s ochtends alvorens de zon in duiken. De non-oily formula een verademing. Weet echter niet of ik het product nu als zonnebrand of als dagcrème met extra kwaliteiten moet zien. Hoe dan ook heb ik zo nu en dan een likje olie nodig, maar dat maakt me niet minder fan vam de zijdezachte drievoudige fomule van de Age Repair van ISDIN.

Innovatie van het jaar: de SunBrush

Het is deze kwast waar het me om te doen was. De Fotoprotector ISDIN SunBrush Mineral kwast heeft een zonprotectie factor 30. Het idee van de kwast is niet nieuw. Kwam op LovestoHAVE al eerder voorbij in de vorm van de Mineral Sunscreen Brush van Colorescience. De zonnepoeder van ISDIN doet ongeveer zoveel als die poeder van Colorescience. Enige verschil dat k heb kunnen ontdekken is dat die van ISDIN enkel in één kleur poeder komt, goedkoper is en in 2016 door de Spaanse Vogue werd uitgeroepen als innovatie van het jaar. En nu is die innovatie mine. Fijn product om over je make-up aan te brengen als de zon opeens doorbreekt. Zo eentje om mee te zeulen voor al die je weet maar nooit momenten.

zonnebrand poeder

En al die andere zonnebrandproducten dan? Blijvertjes!

Al die producten uit eerdere jaren? De meeste reizen nog steeds met me mee. Want ik hou nu eenmaal langdurig van de ontdekkingen die ik doe. De Nuxe-familie blijft mijn favo strand zonnebrandassortiment; van gezichtscrème tot de beschermende olie. Ik kan me mijn toilettas zonder de Smart Tone zonnebrand factor 50 van Zein Obagi niet voorstellen en onlangs herontdekte ik de kracht van de zonnebrand van Dermalogica. Benieuwd of mijn meest recente ontdekkingen, de zonnebrandinnovaties van ISDIN, volgend jaar nog steeds met me meereizen. Of het blijvertjes zijn!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *