Maastricht magazine >
fashion-news

Zullen we met elkaar Stijl Wyck kopen?

Zullen we met elkaar Stijl Wyck kopen?
Artikel begint onder de advertentie

Je hoeft niet in Maastricht te wonen om Stijl fan te zijn. Het Scandinavische mode-imperium dat Chantal Peeters uit de grond stampte, was tot ver over landsgrenzen geliefd. Het grote dromen van Chantal resulteerde in een top concept. En een mega trouwe fanbase. Vorig jaar liep het anders dan de jonge, Limburgse onderneemster voor ogen had. De nodige verhalen zijn gepasseerd. Verschillende waarheden kwamen langs. Concreet? De winkels van Stijl gingen over in handen van een ander. Zonder Chantal waren Stijl Men, Stijl Maastricht en Stijl Wyck Stijl niet meer. Resultaat? Het mode-concern ligt onder de hamer.

Ik mis Stijl

Ik mis vooral Stijl Wyck. Het was zo’n fijne winkel. Dat geruite pakje van Designers Remix, die fijne slangenprint broekjes van Modstrom, die leren rok en dat groene pak van Amator. Het is slechts een kleine doorkijk naar de blijheid die Stijl me door de jaren heen heeft gebracht. Niet alleen mijn kledingkast is met Stijl items gevuld. Stijl wist heel wat garderobes te voorzien van een extra twist. En dat is precies waarom ik in de pen klim.

Zonder Chantal is Stijl geen Stijl

Stijl ligt onder de hamer. En hoewel Stijl met het vertrek van Chantal al geen Stijl meer was, lijkt het nu echt over en uit. Zo goed ken ik Chantal niet. Wel zie ik een vrouw die volle kracht vooruit is gegaan. Niet bij de pakken neer is gaan zitten. Ondanks teleurstelling, verdriet en een gebroken droom, het leven is blijven omarmen. Ik probeer me te verplaatsen in hoe het voor haar moet voelen dat de drie winkels nu gesloten zijn. En dan bedenk ik hoe tof het is als er tenminste eentje weer opengaat.

Ik investeer in Stijl Wyck

Geen flauw idee of Chantal erop zit te wachten. Komt ze met regelmaat in mijn tijdlijn voorbij, heb ik haar al lang niet in het echt gezien. Maar opeens bedenk ik hoe tof het is als Stijl Wyck straks weer echt Stijl Wyck is. Met Chantal aan het roer. Kledingrekken vol stukken die voor mij lijken te zijn ingekocht. Ik heb er alle vertrouwen in dat de jonge, Scandinavische modekoningin heeft geleerd van het verleden. Dat haar dromen alleen maar rijker zijn geworden. Dat als ik haar morgen 500 euro geef om een shopje te doen, ze precies met die stukken thuiskomt die mij doen glimlachen. Stukken die mij ook over 3 jaar nog doen glimmen. Van die items om te hebben en te houden.

Crowdfunding Fashion Victims van Stijl BV

Geen flauw idee hoe het met het curator deel zit. Geen flauw idee of het kan. Weet niet eens of Chantal wel zou willen. Bovendien zullen er vast genoeg haken en ogen zijn. Maar hoe gaaf als we samen nu eens Stijl Wyck adopteren? We klagen immers allemaal steen en been dat Stijl niet meer is?! Laten we zelf verantwoordelijkheid nemen voor wat we willen. Zelf initiatief ontplooien. Hoe? Dat mag een slimme consultant of jurist verzinnen. Maar Chantal heeft bij voorbaat 500 of zelfs 1.000 euro te pakken. De helft om alvast mijn wintergarderobe 2017/2018 in te kopen en het andere deel om in te zetten naar zomer 2018 toe. Zet die crowdfund dus maar online! Wie pakt het op? Wie maakt de ‘Fashion Victims van Stijl BV’ een feit? Laat maar weten waar ik mijn inleg kan storten!

stijl wyck failliet

Eén van de vele blogjes op LovestoHAVE over Stijl. In dit geval 5 dagen op rij in leren rokje van Designers Remix van Stijl Wyck. Onderstaand vind je linkjes naar de drie Stijl winkels in Maastricht. Helaas zijn ze, zoals je begrijpt, momenteel gesloten.

Van droom naar crowdfundingvoorchantal.nl

Sinds bovenstaande bericht is gepubliceerd op vrijdag 10 februari, gaat het online los. Nog op dezelfde dag, nog geen 10 uur later, heeft het geresulteerd in een daadwerkelijke crowdfundactie. Doe mee! Toon je interesse via crowdfundingvoorchantal.nl en voor je het weet hebben we Stijl terug. Maar dan dus met Chantal! Ik heb gestort. Mijn bedrag weten jullie. Maar je mag ook gerust met veel meer of een fractie meedoen! Go in Stijl! Act in Stijl! Invest in Stijl!

Gerelateerde blogs

  Reacties (2)

  1. Wow! Wist niet dat het nog bestond! Mensen die vanuit hun hart zomaar iets doen voor een ander!
   Ik hoorde gister van style en heb chantal al lang niet meer gezien. Weet ook niks van alle verhalen. Jaren geleden heb ik haar ontmoet toen ze nog alleen style maastricht achter het vleeshuis had. Ondernemende vrouw met passie voor haar vak! En een keiharde werker!
   Ik gun haar van harte dat ze 1 van haar favoriete winkels kan heropenen.
   Met een warme knuffel voor jullie beiden.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *