Maastricht magazine >
musthaves

It-bag 2017: de handtas met kleurrijke strap. Een doe-het-zelfje!

It-bag 2017: de handtas met kleurrijke strap. Een doe-het-zelfje!
Artikel begint onder de advertentie

Ik heb ‘m. Miriam heeft ‘m. Jij vast ook. En anders wil je ‘m wel. We hebben het over de tas met gekleurde strap. De strap is hot. Een strap die je afwisselt en aanpast. Een strap die van jouw tas een it-bag exemplaar maakt. Valt de it-bag normaal in de categorie onbetaalbaar, is de strap er voor iedereen. Zelfs je oude tas tover je in handomdraai om in een LovestoHAVE. Uitgekeken op die strap? Dan pas je jouw tas 1-2-3 weer aan.

De Gucci bag met gekleurd hengsel van Miriam
De Gucci bag met gekleurd hengsel van Miriam

De tassentrend 2017

De gekleurde strap is niet nieuw. Bally is er zo’n beetje groot mee geworden. Nou ja, in ieder geval watertandde ik bij hun tassen met two-tone strap toen ik 18 was. En er zijn vast ook genoeg andere merken die al decennia lang met het gekleurde tassenhengsel spelen. Een tassenhengsel of -handvat dat qua kleur en materiaal afwijkt van je tas zelf. Deze winter kun je er niet meer omheen. Een tas met een gekleurde strap is een blije tas.

Tassen met kleurrijke straps

Miriam heeft er eentje van Gucci. Die van mij is van Marc Jacobs. Die laatste lijkt in tassen met straps te grossieren. In navolging op mijn Marc Jacobs is het de Snapshot Camera Bag die deze winter hot is (zie foto boven). Je vindt bij Aim in Maastricht een te fijne collectie. Of je ‘m nu bij Aim shopt of elders, de tas met shoulder strap is niet te missen. Zelfs Dior doet mee met een te vet hengsel.

Dior Addict Flap Bag met oblique shoulder strap
Dior Addict Flap Bag met oblique shoulder strap

Verwisselbare strap

Natuurlijk hoef je niet een nieuwe tas te kopen om met deze trend mee te gaan. Hoe makkelijk om enkel een strap te shoppen en die aan je bestaande tas te bevestigen. Of bijvoorbeeld één tas kopen en die uitrusten met meerdere hengsels. Zo kun je volop afwisselen met dat ene designer exemplaar. En voor zo’n strap hoef je echt niet diep in je buidel te tasten. Op internet zijn er volop betaalbare straps te vinden.

Of je shopt je Marc Jacobs bag strap los
Of je shopt je Marc Jacobs bag strap los

DIY strikken en strappen; de sjaal als hengsel

Nog makkelijker is om je eigen tas met een sjaal te pimpen. Je hebt immers heus nog wel ergens een sjaal liggen en die tas heb je echt ook! Ook handig als jouw tas geen afneembare strap heeft. In dat geval is het een kwestie van wikkelen om je tas te sieren. Doet een beetje denken aan de kaartjes met de vele strikmogelijkheden van de Hermès sjaaltjes. Maar in dit geval gaat de eer toch naar Claudie Pierlot. Dit merk heeft het do-it-yourself strikken van je tas tot kunst verheven. Op de website van het merk vind je terug hoe je dat DIY strappen in de vingers krijgt. Wij zijn fan!

DIY Anouck bag strap van Claudie Pierlot
DIY Anouck bag strap van Claudie Pierlot

Kijk op de website van Claudie Pierlot voor strik tips. Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Marc Jacobs.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *