Maastricht magazine >
fashionfashion-news

Savage Beauty van Alexander McQueen

Ik had er eigenlijk al eerder over willen schrijven. De tentoonstelling Savage Beauty in het Victoria and Albert Museum in Londen echter zo adembenemend mooi, dat ik letterlijk speechless was. Deze tentoonstelling met de meest indrukwekkende stukken van Alexander McQueen was al in 2011 in het Metropolitain in New York te bewonderen. Nu is de tentoontstelling in Victor & Albert Museum te bewonderen. Voor Savage Beauty wil je een ticket Londen boeken!

Artikel begint onder de advertentie

Wat zeg ik? Eén ticket? Op een cocktail party in Londen verneem ik dat er mensen zijn die al 4x naar Savage Beauty zijn geweest. En ik kan me zo maar voorstellen dat ik voor 2 augustus nog een keer terugkom om de tentoonstelling met de mooiste stukken van Alexander McQueen nogmaals te bewonderen.

Schermafbeelding 2015-04-30 om 22.33.32 Schermafbeelding 2015-04-30 om 22.35.19

Elk woord dat ik hier schrijf, doet te kort aan de tentoonstelling. Vanaf begin tot einde gegrepen. De stukken zo ontzettend mooi. Het gedachtengoed op meeslepende, to-the-point manier gedeeld met uitspraken als: ‘Fashion can be really racist, looking at all the clothes of other cultures as customs. That’s mudane and it’s old hat, let’s break down some barriers’ en ‘There is no way back for me now. I’m going to take you on journeys you’ve never dreamed were possible.’ Pijnlijk recht in het hart: ‘I want to be the pureveyor of a certain silhouette or a way of cutting, so that when I’m dead and gone people will know that the twenty-first century was started by Alexander McQueen.’ Of de ontwerpen en de uitspraken nog niet genoeg zijn, is de sfeer en de aankleding van de verschillende ruimtes zo eigen en toch één. Halverwege heb ik zeker 10 minuten stilgestaan om Savage Beauty te laten inwerken; mezelf te herpakken. Nu enkele dagen later, klinkt de muziek nog na. Mooi ook hoe de muziek van de ene ruimte met de volgende ruimte en geheel maakt; elkaar zelfs versterkt. Tranen in mijn ogen. En daar werd ik door mijn dochter niet voor uitgelachen.

Schermafbeelding 2015-04-30 om 22.39.00

Bovenstaande indrukken zijn precies de reden dat ik maar enkele foto’s deel. Hoewel ik tijdens de tentoonstelling hier en daar stiekem een beeld heb geschoten, wil ik niet teveel delen. Met ieder woord, elke beeld, onteem ik een beetje van de magie van de wilde schoonheid.

Foto boven: In de rij, omdat de kaartjes online waren uitverkocht, bij Victor & Albert Museum voor Savage Beauty van Alexander McQueen. Op de foto met Thierry Lasry zonnebril, Marrakesh jeans, Nike’s en cross body bag van MZ Wallace.

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van de Briste modeontwerper Alexander McQueen. Nog liever dan een item van de grootheid, wil je de tentoonstelling Savage Beauty (tot 2 augustus te bezichtigen) in het V&R te Londen bezoeken.

Gerelateerde artikelen over in dit blog genoemde LovestoHave’s

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *