Maastricht magazine >

House of Dagmar

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

House of Dagmar is een jong Zweeds modebedrijf. Sinds het label Dagmar werd gelanceerd in het voorjaar van 2005, is het arty chic stijltje algemeen erkend door de mode-industrie maar ook de pers in heel Europa, de VS en Azië zijn er van op de hoogte. HOD heeft al verschillende awards in ontvangst mogen nemen.

Designer

Dagmar werd opgericht door de Zweedse zusjes Kristina Tjader, Karin Söderlind en Sofia Malm. Kristina Tjader is ontwerper, opgeleid aan de École Superieur Esmod de la Mode in Parijs. Voorheen heeft zij gewerkt voor Christian Lacroix, H & M en andere Zweedse merken. Karin Söderlind is toezicht inkoop en heeft 8 jaar lang de productontwikkeling voor H & M onder haar hoede gehad. Ook was ze werkzaam als brand manager en PR-consultant voor vele jaren. Sofia Malm, een textiel econoom, is verantwoordelijk voor de omzet en heeft een aantal jaren in de detailhandel gewerkt.

Collectie

Arty Chic is waar dit modemerk voor staat. Wat maakt HOD nou zo populair? Elk masterpiece straalt een vleugje flair, rijkdom en sensualiteit uit. Het gevoel, de kleuren en patronen zijn voort gekomen uit de art-deco periode in de jaren ’20 en ’30.  Kunst, muziek, dans en bewegende beelden inspireren om de elite te raken. Veel items van de HOD krijgen een handmade touch. De drie Zweedse modezusjes danken de naam House of Dagmar aan hun overleden grootmoeder die hen al vroeg inspireerde voor het modevak. De zomercollectie van HOD is luchtig, met zwierende transparante stoffen en een hoge dosis vrouwelijkheid. Ook voor de ladies die van a little raw houden zitten er oustanding items tussen. HOD heeft verschillende awards gewonnen bijvoorbeeld voor de Best new designer of the year, by Swedish Elle magasine in 2006 en voor de Gen Art-NY tijdens de New York Fashion Week in 2007.

De volgende winkels voeren House of Dagmar ()

3